Banking Quiz for IBPS | SBI – 197

Banking Quiz

1. Who has been appointed as Managing Director and Chief Executive Officer of Central Registry of Securitisation Asset Reconstruction and Security Interest of India (CERSAI) on November?
a) Arun Kumar Sharma
b) Rohit Singh
c) Bimal Jalan
d) Praveen Kumar Sharma

Click here to View Answer
Answer d) Praveen Kumar Sharma.

2. Headquarters of Punjab National Bank located in ___________
a) Manipal
b) New Delhi
c) Amristar
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi.

3. Bridge loans means ____________________
a) Interim finance allowed by banks to their customers pending disbursement of term loans by financial institutions
b) Loan granted to Railway for construction of bridges
c) Loan granted to PWD for construction of bridges over Rivers
d) Loans granted to construction companies for construction of bridges

Click here to View Answer
Answer a) Interim finance allowed by banks to their customers pending disbursement of term loans by financial institutions.

4. Who is the MD and CEO of Andhra Bank?
a) J K Garg
b) P.S. Jayakumar
c) Suresh N Patel
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer c) Suresh N Patel.

5. Expand RFC?
a) Reserve Foreign Currency
b) Resident Foreign Capital
c) Resident Forward Currency
d) Resident Foreign Currency

Click here to View Answer
Answer d) Resident Foreign Currency.

6. What is the Marginal Standing Facility Rate on February 2017?
a) 6.75%
b) 7.75%
c) 5.75%
d) 6.25%

Click here to View Answer
Answer a) 6.75%.

7. “Everything is the same except the name” is the tagline of _____________
a) Yes Bank
b) AXIS Bank
c) IndusInd Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer b) AXIS Bank.

8. Which of the following is the dimension of new 500 rupee note?
a) 75 × 120 mm
b) 63 × 110 mm
c) 66 × 150 mm
d) 60 × 120 mm

Click here to View Answer
Answer c) 66 × 150 mm.

9. What is the currency of Latvia?
a) Maluti
b) Som
c) Kip
d) Lats

Click here to View Answer
Answer d) Lats.

10. Which of the following service is provided only by the Reserve Bank of India?
a) Issue of Currency Notes
b) Compilation of economic data
c) Purchase and sale of gold/gold coins
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Issue of Currency Notes.

Leave a Comment