Banking Quiz for IBPS | SBI – 223

Banking Quiz

1. Which Bank announced to transform 100 villages into ‘ICICI Digital Villages’ in 100 days to enable villagers go in cash less banking and payments transactions on November?
a) HDFC Bank
b) State Bank of India
c) ICICI Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer c) ICICI Bank.

2. Expand ECR?
a) Exchange Credit Refinance
b) Export Credit Refinance
c) Electronic Credit Refinance
d) Employees Credit Refinance

Click here to View Answer
Answer b) Export Credit Refinance.

3. Suresh N Patel is the MD and CEO of ______________
a) Bank of Maharashtra
b) Allahabad Bank
c) Bank of Baroda
d) Andhra Bank

Click here to View Answer
Answer d) Andhra Bank.

4. What is the Reverse Repo Rate on 31 March 2017?
a) 5.75%
b) 5.25%
c) 6.75%
d) 6.25%

Click here to View Answer
Answer a) 5.75%.

5. Bank of India was established on 7 September _______
a) 1904
b) 1905
c) 1906
d) 1908

Click here to View Answer
Answer c) 1906.

6. Which of the following bank headquarters not located in Mumbai?
a) Federal Bank
b) Yes Bank
c) Kotak Mahindra Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer a) Federal Bank.

7. What is the currency of Venezuela?
a) Hryvna
b) Bolivar
c) Vatu
d) Manat

Click here to View Answer
Answer b) Bolivar.

8. What is the tagline of Indian Overseas Bank?
a) Relationships beyond Banking
b) Good people to bank with
c) The Name you can Bank Upon
d) Good people to grow with

Click here to View Answer
Answer d) Good people to grow with.

9. World Economic Situation and Prospects Report is associated with ____________
a) United Nations
b) World Bank
c) WTO
d) IMF

Click here to View Answer
Answer a) United Nations.

10. Which country launched ‘bond notes’ currency in bid to ease cash crunch on November?
a) Kenya
b) Australia
c) Zimbabwe
d) Sweden

Click here to View Answer
Answer c) Zimbabwe.

Leave a Comment