Banking Quiz for IBPS | SBI – 221

Banking Quiz

1. Digital wallet MobiKwik has launched a new ___________ app addressing to the users with slow internet connection on November
a) MobiKwik Digi
b) MobiKwik Lite
c) MobiKwik Fast
d) MobiKwik Pay

Click here to View Answer
Answer b) MobiKwik Lite.

2. Expand CAD?
a) Current Account Deficit
b) Central Account Department
c) Current Agriculture Deficit
d) Consumer Account Deficit

Click here to View Answer
Answer a) Current Account Deficit.

3. Who is the MD and CEO of Bank of Maharashtra?
a) Rakesh Sharma
b) Melwyn O Rego
c) Ravindra Prabhakar Marathe
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer c) Ravindra Prabhakar Marathe.

4. What is the Statutory Liquidity Ratio (SLR) on March 29 2017?
a) 21.50%
b) 19.50%
c) 22.50%
d) 20.50%

Click here to View Answer
Answer d) 20.50%.

5. What is the tagline of UCO Bank?
a) Honors Your Trust
b) Good people to bank with
c) The Bank that begins with “U”
d) A friend You can Bank Upon

Click here to View Answer
Answer a) Honors Your Trust.

6. What is the currency of Nepal?
a) Nepalese Riyal
b) Nepalese Rupee
c) Nepalese Dinar
d) Nepalese Rupiah

Click here to View Answer
Answer b) Nepalese Rupee.

7. IndusInd Bank Headquarters located in ____________
a) New Delhi
b) Bangalore
c) Thrissur
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

8. Opening of maximum number of ATMs is an example of ______________
a) Direct marketing
b) Indirect marketing
c) Social marketing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Direct marketing.

9. Indian Overseas Bank was established on ______
a) 1927
b) 1937
c) 1947
d) 1957

Click here to View Answer
Answer b) 1937.

10. In banking business, when the borrowers avail a Term Loan, initially they are given a repayment holiday and this is referred as ___________.
a) Interest concession
b) Subsidy
c) Moratorium
d) All of these

Click here to View Answer
Answer c) Moratorium.

Leave a Comment