Banking Quiz for IBPS | SBI – 242

Banking Quiz

1. On December, With its fast economic growth in over two decades and a half, India has now taken over the United Kingdom as the ________largest economy in the world
a) Fourth
b) Fifth
c) Sixth
d) Seventh

Click here to View Answer
Answer b) Fifth.

2. Which of the following is not an example of primary securities?
a) Bills
b) Shares
c) Bonds
d) New Currency

Click here to View Answer
Answer d) New Currency.

3. India has been ranked ____ in the Global Wind Power Installed Capacity index 2016
a) 4th
b) 5th
c) 10th
d) 17th

Click here to View Answer
Answer a) 4th.

4. What is the tagline of Allahabad Bank?
a) Relationships beyond Banking
b) A tradition of trust
c) Prosperity for all
d) Where India Banks

Click here to View Answer
Answer b) A tradition of trust.

5. Andra Bank was established on ________
a) 1923
b) 1920
c) 1918
d) 1905

Click here to View Answer
Answer a) 1923.

6. Indian Bank headquarters located in ______________
a) Bangalore
b) Mumbai
c) Chennai
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer c) Chennai.

7. Who is the MD and CEO of Punjab & Sind Bank?
a) Usha Ananthasubramanian
b) Ravi Krishan Takkar
c) Kishor Kharat
d) Jatinder Bir Singh

Click here to View Answer
Answer d) Jatinder Bir Singh.

8. What is the currency of Yemen?
a) Dong
b) Rial
c) Euro
d) Dollar

Click here to View Answer
Answer b) Rial.

9. Expand LERMS?
a) Liberalized Exchange Rate Management System
b) Liberalized Exchange Revenue Management System
c) Liberalized Exchange Rate Management Service
d) Liberalized Exchange Rate Money System

Click here to View Answer
Answer a) Liberalized Exchange Rate Management System.

10. Money lent for 15 days or more in inter-bank market is called ____________
a) Call Money
b) Notice Money
c) Term Money
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Term Money.

Leave a Comment