Banking Quiz for IBPS | SBI – 240

Banking Quiz

1. On December, Minister of Finance and Corporate Affairs, ArunJaitley and Minister of State for Communications (Independent charge) and Minster of State for Railways ManojSinha jointly launched State Bank MobiCash Mobile Wallet, a product by _____________
a) SBI and Reliance
b) SBI and Airtel
c) SBI and BSNL
d) SBI and Idea

Click here to View Answer
Answer c) SBI and BSNL.

2. In the term of economics, the recession occuring two times with a small gap in between is known as _______________
a) Inflation
b) Deflation
c) Deep Recession
d) Double Deflation

Click here to View Answer
Answer d) Double Deflation.

3. What is the currency of Mongolia?
a) Euro
b) Tugrik
c) Kyat
d) Leu

Click here to View Answer
Answer b) Tugrik.

4. Who is the MD and CEO of Lakshmi Vilas Bank?
a) Parthasarathi Mukherjee
b) Jayaram Bhat
c) K. Venkataraman
d) Sreeram

Click here to View Answer
Answer a) Parthasarathi Mukherjee.

5. Corporation Bank was founded on 12 March 1906 in ___________
a) Manipal
b) Udupi
c) Mangalore
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer b) Udupi.

6. Banking for all; “Aao Sochein Bada” is the tagline of ____________
a) Andra Bank
b) Bank of India
c) IDBI Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer c) IDBI Bank.

7. Central Bank of India headquarters located in ____________
a) Chennai
b) Bangalore
c) Kolkata
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

8. Expand CDBS?
a) Committee of Direction on Banking Statistics
b) Committee of Deposit on Banking Statistics
c) Committee of Direction on Balance Statistics
d) Committee of Direction on Banking Services

Click here to View Answer
Answer a) Committee of Direction on Banking Statistics.

9. On December, Which Bank has partnered with Ola, one of the popular mobile apps for transportation, to provide cash-on-demand at customer’s doorstep?
a) Axis Bank
b) Yes Bank
c) ICICI Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer b) Yes Bank.

10. On December, Which country has nationalised the country’s largest bank in an attempt to avert a financial meltdown in the war-scarred former Soviet state?
a) Sudan
b) Georgia
c) Ukraine
d) Libya

Click here to View Answer
Answer c) Ukraine.

Leave a Comment