Banking Quiz for IBPS | SBI – 191

Banking Quiz

1. Arun Tiwari is the MD and CEO of _____________
a) Indian Overseas Bank
b) Central Bank of India
c) Union Bank of India
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer c) Union Bank of India.

2. Expand NPD?
a) Net Primary Deficit
b) Non Primary Deficit
c) Non Performing Deficit
d) Net Present Deficit

Click here to View Answer
Answer a) Net Primary Deficit.

3. Headquarters of Karnataka Bank located in ___________
a) Vadodara
b) Mangalore
c) Pune
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer b) Mangalore.

4. The finance ministry released first installment of special assistance of Rs 1,093.34 crore for repair and permanent restoration of damaged public buildings in ___________ on November
a) Maharashtra
b) Telangana
c) Gujarat
d) Jammu and Kashmir

Click here to View Answer
Answer d) Jammu and Kashmir.

5. Who is the President, MD and CEO of International Monetary Fund?
a) Nicolas Sarkozy
b) Jim Yong Kim
c) Christine Lagarde
d) Paul Farmer

Click here to View Answer
Answer c) Christine Lagarde.

6. “Relationship beyond banking” is the tagline of ________________
a) Bank of India
b) Syndicate Bank
c) Union Bank of India
d) Bank of Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Bank of India.

7. India has emerged as the world’s ________ largest startup base, according to a new report by Nasscom
a) Fifth
b) Seventh
c) First
d) Third

Click here to View Answer
Answer d) Third.

8. What is the currency of Oman?
a) Omani dinar
b) Omani rupiah
c) Omani rial
d) Omani dollar

Click here to View Answer
Answer c) Omani rial.

9. Which of the following can be used to check the authenticity of the Certificate?
a) Unique Identification Number
b) Account Number
c) PAN Number
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Unique Identification Number.

10. Who took charge as chairman of the Central Board of Direct Taxes (CBDT) on November?
a) Rajeev Agarwal
b) Sushil Chandra
c) Sanjeev Kumar
d) Anil Kumar

Click here to View Answer
Answer b) Sushil Chandra.

Leave a Comment