Banking Quiz – 93

Banking Quiz

1. Where is the headquarters of SWIFT?
a) Hong Kong
b) Brussels
c) London
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer b) Brussels

2. India is a member of the International Monetary Fund since _____?
a) 1934
b) 1935
c) 1945
d) 1949

Click here to View Answer
Answer c) 1945

3. When did the Government of India appoint a committee under the chairmanship of Shri M.Narasimham to strengthen the banking system?
a) May, 2006
b) April, 1998
c) December, 1997
d) September, 2005

Click here to View Answer
Answer c) December, 1997

4. Which one of the following does not belong to the main products of life insurance?
a) Endowment
b) Personal accident insurance
c) Term
d) Whole life

Click here to View Answer
Answer b) Personal accident insurance

5.  When was the Oriental Life Insurance Company established?
a) 1818
b) 1834
c) 1907
d) 1938

Click here to View Answer
Answer a) 1818

6. When was Life Insurance sector nationalised?
a) 1834
b) 1907
c) 1938
d) 1956

Click here to View Answer
Answer d) 1956

7. When was the Export Credit Guarantee Corporation of India established?
a) 1938
b) 1957
c) 1973
d) 1971

Click here to View Answer
Answer b) 1957

8. When was general insurance business nationalised?
a) 1938
b) 1971
c) 1973
d) 1993

Click here to View Answer
Answer c) 1973

9. When was the General Insurance Corporation of India incorporated?
a) 1971
b) 1972
c) 1973
d) 1993

Click here to View Answer
Answer b) 1972

10. When was the Insurance Regulatory and Development Authority constituted?
a) 1938
b) 1971
c) 1993
d) 1999

Click here to View Answer
Answer d) 1999

Leave a Comment