Computer Quiz – 134

Computer Quiz

1. Which command should be used to display all files within the specified subordinate directory of the subdirectory?
a) Dir \ pathname
b) Dir \ pathname\pathname
c) Dir / ch
d) Dir \pathname\filename

Click here to View Answer
Answer b) Dir \ pathname\pathname

2. Which command displays all the files having the same name but different extensions?
a) Dir filename.*
b) Dir filename.ext
c) Dir *.sys
d) Dir *.ext

Click here to View Answer
Answer a) Dir filename.*

3. If you need to duplicate the entire disk, which command will you use?
a) Copy
b) Diskcopy
c) Chkdsk
d) Format

Click here to View Answer
Answer b) Diskcopy

4. Which of the following extensions suggest that the file is a backup copy?
a) Bak
b) Bas
c) Com
d) Txt

Click here to View Answer
Answer a) Bak

5. A memory that is capable of determining whether a given datum is contained in one of its address is?
a) ROM
b) PROM
c) CAM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) CAM

6. A method of implementing a memory management system is?
a) Buddy system
b) Bridgeware
c) Broadband coaxial system
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Buddy system

7. In MS-Dos 6.22, which part identifies the product uniquely?
a) MS
b) DOS
c) Ms-DOS
d) 6.22

Click here to View Answer
Answerd) 6.22

8. The two major types of computer chips are?
a) External memory chip
b) Primary memory chip
c) Microprocessor chip
d) Both b and c

Click here to View Answer
Answer d) Both b and c

9. Which of the following terms is the most closely related to main memory?
a) Non volatile
b) Permanent
c) Control unit
d) Temporary

Click here to View Answer
Answer d) Temporary

10. Which of the following is used for manufacturing chips?
a) Control bus
b) Control unit
c) Parity unit
d) Semiconductor

Click here to View Answer
Answer d) Semiconductor

Leave a Comment