GK QUIZ

General Knowledge Quiz on Indian Classical Dance

1. Bharat Natyam is the dance form of which state?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer c) Tamil Nadu

2. Bihu is the dance form of which state?
a) Odisha
b) Assam
c) West Bengal
d) Bihar

Click to View Answer
Answer b) Assam

3. Bhangar is the dance form of which state?
a) Gujarat
b) Punjab
c) Uttar Pradesh
d) Himachal Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Punjab

4. Garwali is the dance form of which state?
a) Gujarat
b) Himachal Pradesh
c) Uttaranchal
d) Karnataka

Click to View Answer
Answer c) Uttaranchal

5. Hatlari is the dance form of which state?
a) Assam
b) Odisha
c) Kartanataka
d) Kerala

Click to View Answer
Answer c) Karnataka

6. Kuchipudi is the dance form of which state?
a) Karnataka
b) Kerala
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer d) Andhra Pradesh

7. Karma is the dance form of which state?
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Arunachal Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

8. Khantumm Bamboo Dance is the dance form of which state?
a) Manipur
b) Nagaland
c) Mizoram
d) Sikkhim

Click to View Answer
Answer c) Mizoram

9. Laho is the dance form of which state?
a) Sikkhim
b) Meghalaya
c) Manipur
d) Arunachal Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Meghalaya

10. Mohiniattam is the dance form of which state?
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Karnataka

Click to View Answer
Answer c) Kerala

11. Goa is the dance form of which state?
a) Bihar
b) Jharkhand
c) Odisha
d) West Bengal

Click to View Answer
Answer b) Jharkhand

12. Nati is the dance form of which state?
a) Himachal Pradesh
b) Odisha
c) Assam
d) Punjab

Click to View Answer
Answer a) Himachal Pradesh

13. Ronf is the dance form of which state?
a) Himachal Pradesh
b) Jammu and Kashmir
c) Punjab
d) Haryana

Click to View Answer
Answer b) Jammu and Kashmir

14. Yakshagana is the dance form of which state? (UPSC 2014 Question)
a) Kerala
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer b) Karnataka

15. Karagam and Kummi are the famous dances in which Indian state?
a) Kerala
b) Gujarat
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer c) Tamil Nadu

16. Rauf and Hikat are the famous dances of
a) Himachal Pradesh
b) Jammu and Kashmir
c) Arunachal Pradesh
d) Punjab

Click to View Answer
Answer b) Jammu and Kashmir

17. Karma, Jatra, and Natna are the famous dances of which Indian state?
a) Madhya Pradesh
b) West Bengal
c) Bihar
d) Telangana

Click to View Answer
Answer c) Bihar

18. Thora and Kajri are the famous tribal dances of which Indian state?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Himachal Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh

19. Suisini, Jhumaa, Khayal are some of the tribal dances of which Indian state?
a) Bihar
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Meghalaya

Click to View Answer
Answer c) Rajasthan

20. Kaliyattam and Kaikottikali are the tribal dances of which Indian state?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Kerala

know more about – Classical Dances of India 

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

3 Comments

Leave a Comment