GK Quiz – Set 170 (World GK)

GK QUIZ – WORLD GK

1. Who is the Author of God’s Bankers?
a) Raghuram Rajan
b) Harper Lee
c) Gerald Posner
d) Ume Lele

Click here to View Answer
Answer c) Gerald Posner

2. Plateau, Vascularity, and Pyramiding are the terms associated with
a) Boxing
b) Wrestling
c) Weight Lifting
d) Discus Throwing

Click here to View Answer
Answer c) Weight Lifting

3. The 2014 Winter Olympics was held in
a) Vancouver
b) Sochi
c) Tokyo
d) Beijing

Click here to View Answer
Answer b) Sochi, Russia.

4. ________ is the International Year of Thanksgiving.
a) 2000
b) 2002
c) 2004
d) 2006

Click here to View Answer
Answer a) 2000.

5. Mamnoon Hussain is the President of
a) Iran
b) Afghanistan
c) Pakistan
d) Turkmenistan

Click here to View Answer
Answer c) Pakistan

6. Gonorrhoea and Salmonellosis are
a) Fungal Diseases
b) Bacterial Dieases
c) Viral Diseases
d) Genetic Diseases

Click here to View Answer
Answer b) Bacterial Dieases

7. What is the study of structural organization of body?
a) Splanchnology
b) Structology
c) Tectology
d) Syndesmology

Click here to View Answer
Answer c) Tectology

8. Pedology is the study of
a) Tremors
b) Snakes
c) Fruits
d) Different Types of soils

Click here to View Answer
Answer d) Different Types of soils

9. Karl Landsteiner is the Father of
a) Blood Groups
b) ATP Cycle
c) Antibiotics
d) DNA Finger Printing

Click here to View Answer
Answer a) Blood Groups

10. Hanoi is the capital of
a) Laos
b) Cambodia
c) Vietnam
d) Philippines

Click here to View Answer
Answer c) Vietnam

11. Dushanbe is the capital of
a) Tajikistan
b) Uzbekistan
c) Turkmenistan
d) Kazakhstan

Click here to View Answer
Answer a) Tajikistan

12. The Headquarters of NASDAQ is in
a) Texas
b) Washington
c) New York
d) London

Click here to View Answer
Answer c) New York

13. The world famous Tilcho Lake is in
a) Japan
b) Nepal
c) Bhutan
d) Vietnam

Click here to View Answer
Answer b) Nepal

14. Which of the following is a famous place in France?
a) The Blue Mosque
b) Forbidden City
c) Millau Bridge
d) Iguazu Falls

Click here to View Answer
Answer c) Millau Bridge

15. Vittal Trophy and Santosh Trophy is associated with
a) Golf
b) Table Tennis
c) Football
d) Lawn Tennis

Click here to View Answer
Answer c) Football

Thank You ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

(Also Practice GK Quiz – Set 169 on World GK)

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment