GK Quiz – Set 169 (World GK)

GK Quiz – World GK

1. Twelve Apostles is the famous monument in
a) Egypt
b) Ireland
c) Italy
d) Australia

Click here to View Answer
Answer d) Australia

2. Monkey Buffet Festival is very famous in
a) Peru
b) Malaysia
c) Thailand
d) Spain

Click here to View Answer
Answer c) Thailand

3. Corbillion Cup is associated with
a) Hockey
b) Table Tennis
c) Golf
d) Billiards

Click here to View Answer
Answer b) Table Tennis

4. Silver Revolution is associated with
a) Silver
b) Milk
c) Egg and Poultry
d) Horticulture

Click here to View Answer
Answer c) Egg and Poultry

5. The 49th Parallel Line is in between USA and
a) Mexico
b) Canada
c) Russia
d) South America

Click here to View Answer
Answer b) Canada

6. The famous Dast-e-Lut Desert is in
a) Iraq
b) Iran
c) Syria
d) Peru

Click here to View Answer
Answer b) Iran

7. Ob is a famous river in
a) Japan
b) China
c) Mongolia
d) Russia

Click here to View Answer
Answer d) Russia

8. The Lake Baikal is in
a) Tanzania
b) Russia
c) Canada
d) Mexico

Click here to View Answer
Answer b) Russia

9. The Canal Kiel connects North Sea to
a) Baltic Sea
b) Red Sea
c) Black Sea
d) Carribean Sea

Click here to View Answer
Answer a) Baltic Sea

10. The Bosphorous strait connects Marmara sea and
a) Red Sea
b) North Sea
c) Black Sea
d) Java Sea

Click here to View Answer
Answer c) Black Sea

11. What is true about the wind Santa Ana?
a) Cold Wind in Egypt
b) Hot wind in South California
c) Hot and Dry wind in Rockies
d) Hot wind in Alps

Click here to View Answer
Answer b) Hot wind in South California

12. Pen is the symbol of
a) Literature
b) Journalism
c) Culture and Civilization
d) Education

Click here to View Answer
Answer c) Culture and Civilization

13. WAFA is the News Agency of
a) Iran
b) Palestine
c) France
d) Germany

Click here to View Answer
Answer b) Palestine

14. Rose is the Emblem of
a) USA
b) Iran
c) Syria
d) UK

Click here to View Answer
Answer d) UK

15. Which ocean is referred as Herring Pond?
a) Pacific Ocean
b) Atlantic Ocean
c) Indian Ocean
d) Arctic Ocean

Click here to View Answer
Answer b) Atlantic Ocean

Thank You ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

ALSO PRACTICE GK QUIZ – SET 167

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment