GK Quiz – 261(Mixed GK Topics)

1.‘Anything but Khamosh’ is a biography of
a) Shatrughan Sinha
b) Guru Dutt
c) Rajesh Khanna
d) Dilip Kuma

Click here to View Answer
Answer a) Shatrughan Sinha

2.The Gulf of Mannar Marine National Park is related to which state ?
a) West Bengal
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Assam

Click here to View Answer
Answerc) Tamil Nadu

3.The First Atomic submarine of India is ……………
a) INS Chakra
b) INS Arihant
c) INS Vikrant
d) INS Cauveri

Click here to View Answer
Answer a) INS Chakra

4.Devendra Jhajharia is related to which sport ?
a) Shot Put
b) Disc Throw
c) Javelin Throw
d) Archery

Click here to View Answer
Answer c) Javelin Throw,belong to Rajasthan

5.The Ashes Cup is situated with
a) Boxing
b) Hockey
c) Football
d) Cricket

Click here to View Answer
Answer d) Cricket

6.According to 2011 census, what is the literacy rate of females in India?
a) 68.45%
b) 62.25%
c) 65.46%
d) 54.24%

Click here to View Answer
Answerc) 65.46%

7.Uranium Corporation of India Limited is located in which state ?
a) Maharashtra
b) Uttarakhand
c) Madhya Pradesh
d) Jharkhand

Click here to View Answer
Answerd) Jharkhand

8.Cooch Behar Airport is located in which state ?
a) Andhra Pradesh
b) West Bengal
c) Uttarakhand
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) West Bengal

9.The Nile is an “international” river as its water resources are shared by ………………….. countries
a) 11
b) 12
c) 10
d) 8

Click here to View Answer
Answer a) 11,,The Nile is an “international” river as its water resources are shared by eleven countries, namely, Tanzania, Uganda, Rwanda, Burundi, Congo-Kinshasa, Kenya, Ethiopia,Eritrea, South Sudan, Sudan and Egypt.

10.Indira Gandhi Athletic Stadium is located in ……………..
a) Assam
b) Jharkhand
c) Maharashtra
d) Karantaka

Click here to View Answer
Answera) Assam

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment