Current Affairs Quiz – June 27 2019

Current Affairs Quiz – June 27 2019

1. Micro, Small and Medium sized Enterprises Day is celebrated on _____________.
a) May 13
b) May 27
c) June 27
d) June 30

Click here to view Answer
Answer c) June 27. Micro, Small and Medium sized Enterprises Day is celebrated on 27 June. United Nations observe 27 June as the Micro, Small and Medium sized Enterprises Day. Micro, small and Medium-sized businesses celebrated this day in recognition of their work in local and global economies.

2. Who has been appointed as Director of Intelligence Bureau?
a) Arvind Kumar
b) Ajay Kumar
c) Alagar Samy
d) Arvind Ramamoorthy

Click here to view Answer
Answer a) Arvind Kumar. The Appointment Committee of Cabinet (ACC) headed by Prime Minister Narendra Modi has approved appointment of senior IPS officer Arvind Kumar as Director of Intelligence Bureau (IB) for a fixed tenure of two years.

3. Which country has become 1st country in Gulf to launch new anti-money laundering platform called ‘goAML’ (Anti-Money Laundering)?
a) Saudi Arabia
b) Kuwait
c) Abu Dhabi
d) UAE

Click here to view Answer
Answer d) UAE. The United Arab Emirates (UAE) has become 1st country in Gulf to launch new anti-money laundering platform called ‘goAML’ (Anti-Money Laundering). It is a one-stop solution, launched by UAE to crack down on organised financial crimes.

4. Who is the CM of Harayana?
a) Naveen Patnaik
b) Manohar Lal Khattar
c) Lal Chandyadav
d) Lokyanand Dev

Click here to view Answer
Answer b) Manohar Lal Khattar. Manohar Lal Khattar, Chief Minister of Haryana has announced an annual financial health assistance of Rs.5 lakh to loktantra senanis or their spouse for treatment at private or government hospitals.

5. Which state hosts International Seed Testing Association (ISTA) Congress ?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) uttar Pradesh

Click here to view Answer
Answer c) Telangana. Telangana is hosting the triennial International Seed Testing Association (ISTA) Congress in Hyderabad. ISTA congress is is being held for the first time in Asia.

6. Vijaya Nirmala is passed away at 73, is associated with__________.
a) Sports
b) Politics
c) Cinema
d) Science

Click here to view Answer
Answer c) Cinema. Veteran Telugu actress and director G Vijaya Nirmala died at a private hospital here following brief illness, hospital authorities said Thursday.

7. Which player has become the fastest batsman to reach 20,000 international runs?
a) David Warner
b) Martin Guptil
c) Kevin Peterson
d) Virat Kholi

Click here to view Answer
Answer d) Virat Kholi. India captain Virat Kohli has become the fastest batsman to reach 20,000 international runs, achieving the feat in his 417th innings during the 2019 World Cup match against West Indies today.

8. Which cricket team has become the world number one ODI side as per the latest rankings?
a) Australia
b) India
c) England
d) New Zealand

Click here to view Answer
Answer b) India. Virat Kohli-led India have toppled England to become the world number one ODI side as per the latest rankings. India are currently on top of the ranking with 123 points, leading England by one point.

9. Which country has proposed to host 2023 International Olympic Committee (IOC) session?
a) India
b) Brazil
c) Argentina
d) Afghanistan

Click here to view Answer
Answer a) India. India has proposed to host 2023 International Olympic Committee (IOC) session in Mumbai, which is expected to choose host city for 2030 Winter Olympics.

Leave a Comment