Computer Quiz – 107

Computer Quiz

1. Which of the following is the product of data processing?
a) information
b) data
c) software program
d) system

Click here to View Answer
Answer a) information

2. Primary advantage of key-to-tape data-entry systems?
a) A large percentage of editing can be performed at the time of data entry
b) Key verification is easily performed
c) The tape is reusable
d) Keying errors can be detected as they occur

Click here to View Answer
Answer c) The tape is reusable

3. Maximum character EBCDIC can code?
a) 8
b) 16
c) 64
d) 256

Click here to View Answer
Answer d) 256

4. The hexadecimal number system has a base of?
a) 2
b) 4
c) 8
d) 16

Click here to View Answer
Answer d) 16

5. The use of parity bit is for?
a) Coding
b) Indexing
c) Error-detection
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) error-detection

6. Which of the following is true about primary storage?
a) it is a part of the CPU
b) It allows very fast access to data
c) It is relatively more expensive
d) all of the above

Click here to View Answer
Answer d) all of the above

7. Which of the following is the most powerful type of the computer?
a) main frame
b) super conductor
c) micro computer
d) super computer

Click here to View Answer
Answer d) super computer

8. The following magazine covers only the IBM PC and its compatibles?
a) Byte
b) PC Magazine
c) Personal Computing
d) Interface Age

Click here to View Answer
Answer b) PC Magazine

9. The word size of a microprocessor refers to?
a) The number of machine operations performed/ second
b) The amount of information that can be stored / cycle
c) The amount of information that can be stored in bytes
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) the amount of information that can be stored / cycle

10. The primary memory of a personal computer consists?
a) ROM only
b) RAM only
c) Both ROM and RAM
d) Memory module

Click here to View Answer
Answer c) Both ROM and RAM

Leave a Comment