Banking Quiz – 6

8. With which country’s bank RBI swaps $1.5 billion currency?
a) Federal bank
b) World bank
c) Asian development bank
d) Srilankan central bank

Click to View Answer
Answer d) Sri Lankan central bank

9. For what purposes does the swapping of $1.5 billion currency made with Sri Lankan Central bank?
a) To develop infrastructure
b) To develop tourism
c) To stabilizes the Sri Lankan rupees
d) To develop business cooperation

Click to View Answer
Answer c) to stabilizes the srilankan rupees

10. RBI signed an agreement with central government during February to bring inflation down to what percent?
a) 6%
b) 6.5%
c) 7%
d) 5%

Click to View Answer
Answer a) 6%

11. Which bank has decided to close the banking operation in India?
a) Yes bank
b) Royal bank of Scotland
c) Indusind bank
d) Deutsche bank

Click to View Answer
Answer b) Royal bank of scotland

12. Which two banks were down rated on the rating by moody’s international agency?
a) Central bank of India and Indian overseas bank
b) Central bank of India and Canara bank
c) Indian bank and Canara bank
d) SBT ans SBM

Click to View Answer
Answer a) central bank of india and indian overseas bank

13. The proposed merger of FMC and SEBI as announced in the union budget , is expected to death kneell of?
a) cheque fraud
b) multi trading
c) dabba trading
d) monopoly trading

Click to View Answer
Answer c) dabba trading

14. What is dabba trading?
a) exchange of money
b) dumping of goods
c) illegal trading in commodity market
d) monopoly trading

Click to View Answer
Answer c) illegal trading in commodity market

15. SBI has recently launched a massive initiative to empower its customer to technology and awareness . what is the name of the special centre?
a) learning center
b) development center
c) tech learning center
d) e – learning center

Click to View Answer
Answer c) tech learning center

Leave a Comment