Static GK Quiz for Upcoming Exams

Static GK Quiz for Upcoming Exams

Here, We providing a static GK Quiz with answers which is useful for IBPS RRB, IBPS PO/Clerk, RBI Assistant, NIACL, OICL, NABARD, Bank of Baroda and other competitive exams.


Questions 1 to 10

1. What is the boundary line between North Korea and South Korea called?
A) 20th Parallel
B) 17th Parallel
C) 74th Parallel
D) 38th Parallel

Click here to view Answer
Answer D) 38th Parallel

2. Matukadi Dance is a popular folk dance form of which state?
A) Odisha
B) Gujarat
C) Bihar
D) Madhya Pradesh

Click here to view Answer
Answer B) Gujarat

3. The Bhatnagar Award is given for which field?
A) Medical Science
B) Sports
C) Science & Technology
D) Agriculture

Click here to view Answer
Answer C) Science & Technology

4. The Rajahmundry Airport is situated in which state?
A) Goa
B) Andhra Pradesh
C) Telangana
D) Kerala

Click here to view Answer
Answer B) Andhra Pradesh

5. What is the currency of Philippines?
A) Dollar
B) Franc
C) Euro
D) Peso

Click here to view Answer
Answer D) Peso

6. Which among the following ports is situated in Maharashtra?
A) Marmagao Port
B) Nhava Sheva Port
C) Panambur Port
D) Paradip Port

Click here to view Answer
Answer B) Nhava Sheva Port

7. The headquarter of FIFA is located in which country?
A) Zurich, Switzerland
B) Paris, France
C) London, England
D) Geneva, Switzerland

Click here to view Answer
Answer A) Zurich, Switzerland

8. The Nama Pass is situated in which state/UT?
A) Sikkim
B) Himachal Pradesh
C) Uttarakhand
D) Arunachal Pradesh

Click here to view Answer
Answer C) Uttarakhand

9. When is the International Day of Democracy observed?
A) August 20
B) September 15
C) April 21
D) March 11

Click here to view Answer
Answer B) September 15

10. The Shivanasamudra Hydro Electric Power Plant is located in_______.
A) Karnataka
B) Odisha
C) Tamil Nadu
D) Andhra Pradesh

Click here to view Answer
Answer A) Karnataka

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment