Static GK Quiz with Answers

Static GK Quiz on National Park and Sanctuaries

Static GK Quiz on National Park and Sanctuaries : Question 1 to 10

1. In which state, Bandipur National park situated?
a) Tamilnadu
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka

Click here to view Answer
Answer d) Karnataka

2. In which state, Bhimbandh Sanctuary situated?
a) Orissa
b) Uttar Pradesh
c) Bihar
d) Assam

Click here to view Answer
Answer c) Bihar

3. Among Which following national park is situted in Uttar Pradesh?
a) Corbett National Park
b) Dudwan National park
c) Kaziranga National Park
d) Tadoba National Park

Click here to view Answer
Answer a) Corbett National Park

4. In which state, Namdapha Sanctuary is situated?
a) Jammu Kashmir
b) Uttar Pradesh
c) Assam
d) Arunachal Pradesh

Click here to view Answer
Answer d) Arunachal Pradesh

5. In which state, Kaziranga National is situated?
a) Assam
b) Karnataka
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

Click here to view Answer
Answer a) Assam

6. In which state, Palamau sanctuary situated?
a) Assam
b) Uttar Pradesh
c) Bihar
d) Sikkim

Click here to view Answer
Answer c) Bihar

7. Among which following national Sanctuary situated in Kerala?
a) Similipal Sanctuary
b) Periyar Sanctuary
c) Hazaribagh Sanctuary
d) Gandhi Sagar Sanctuary

Click here to view Answer
Answer b) Periyar Sanctuary

8. In which state, Wild Ass Sanctuary is Situated?
a) Tamilnadu
b) Maharastra
c) Gujarat
d) Orissa

Click here to view Answer
Answer c) Gujarat

9. In which state, Manas Sanctuary is situated?
a) Jammu Kashmir
b) Uttar Pradesh
c) Assam
d) Uttar Pradesh

Click here to view Answer
Answer c) Assam

10. In which state, Rohla National park situated?
a) Karnataka
b) Bihar
c) Arunachal Pradesh
d) Himachal Pradesh

Click here to view Answer
Answer d) Himachal Pradesh

Leave a Comment