General Knowledge Quiz – Set Four

Science Quiz

1. _________ Sector is the largest consuming freshwater in India.
a) Power
b) Industry
c) Agriculture
d) Mining

View Answer
Answer c) Agriculture

2. The largest unit of living atmosphere on earth is _______
a) Biosphere
b) Exosphere
c) Biome
d) Ecosystem

View Answer
Answer a) Biosphere

3. __________ has the highest population problem
a) China
b) India
c) Japan
d) Russia

View Answer
Answer a) china

4. Name the green car of 2015
a) Audi A3 TDI
b) Volkswagen Jetta TDI
c) BMW i3
d) Mercedes-Benz

View Answer
Answer c) BMW i3

5. Number 3 on the plastic bottles represents ________
a) PVC (Polyvinyl chloride)
b) PP (Polypropylene)
c) HDPE (High density Polyethylene)
d) LDPE (Low density polyethylene)

View Answer
Answer a) PVC (Polyvinyl chloride)

6. The formula 3 car made from recycled cotton fiber, soybeans runs on which bio-fuel ______
a) Chocolate
b) Algae fuel
c) Ethanol fuel
d) Charcoal

View Answer
Answer a) chocolate

7. Toxic waste which found in the newspaper
a) Cd
b) Pb
c) Mg
d) Ca

View Answer
Answer a) Cd

8. The valley of flowers is located in
a) Garhwal
b) Nainital
c) Shimla
d) Darjeeling

View Answer
Answer a) Garhwal

9. The valley of death is located in
a) Brazil
b) Rajasthan
c) Shimla
d) Missouri

View Answer
Answer a) brazil

10. What percentage of energy is used to heat the water in a conventional washing machine
a) 39-43%
b) 43-52%
c) 52-62%
d) 129-39%

View Answer
Answer a) 39-43%

About the author

A Moorthy

Leave a Comment