General Knowledge Quiz – Set Forty Three

1. Stimulant which is found in coffee, tea, and cola is _______
a) Caffeine
b) Sucrose
c) Galactose
d) Phylline

View Answer
Answer a) Caffeine

2. Sodium bicarbonate is commonly used a cooking agent as
a) salt
b) Baking Powder
c) Baking Soda
d) Tartar

View Answer
Answer b) baking soda

3. The red coloration in tomato is due to
a) Carotene
b) Sucrose
c) Lycopene
d) Lymonene

View Answer
Answer c) lycopene

4. The green color in leafy vegetables is due to
a) Carotene
b) Chlorophyll
c) lycophyll
d) Xanthophyll

View Answer
Answer b) chlorophyll

5. The bubbles in champagne and soda are due to
a) Carbon Dioxide
b) Carbon monoxide
c) Nitrogen
d) Hydrogen

View Answer
Answer a) carbon dioxide

6. Chopping onions produces tears in your eyes, due to a chemical produces as _____
a) sulphuric Acid
b) Hydrochloric Acid
c) Butyric Acid
d) Sulfuric Acid

View Answer
Answer d) sulfuric acid

7. Kwashiorkor is characterized by all of the following EXCEPT
a) gross underweight
b) edema
c) depigmentation of hair and/or skin
d) fatty liver

View Answer
Answer a) gross underweight

8. Bulimia is characterized by among which of the following characteristics
a) carbohydrate deficiency
b) dental caries
c) Excess of vitamin
d) Hypothyroidism

View Answer
Answer b) dental caries

9. A high fat diet increases your risk of getting which disease
a) Liver failure
b) Cancer
c) Skin disease
d) Dementia

View Answer
Answer b) cancer

10. Our bodies make cholesterol in which of the following organ
a) Kidney
b) Lungs
c) Liver
d) Heart

View Answer
Answer d) heart

About the author

A Moorthy

Leave a Comment