General Knowledge Quiz – Set Forty One

1. When a person undergoes a prolonged fasting then his urine will be found to have higher levels of
a) Oxidants
b) Ketones
c) Amino acids
d) None

View Answer
Answer b) ketones

2. Higher amount of protein is taken up by man, assume to excrete more _____
a) Water
b) Glucose
c) Ketones
d) Urea and uric acid

View Answer
Answer d) urea and uric acid

3. Liver is responsible to produce bile, stored in
a) Gall Bladder
b) Liver
c) Kidney
d) Lungs

View Answer
Answer a) gall bladder

4. Functional unit of human kidney is
a) Nephron
b) Dendrites
c) PCT
d) Loop henle’s

View Answer
Answer a) nephrons

5. _________ Example of waste water
a) Extra water and salts
b) Pizza
c) Unhealthy food
d) All of the above

View Answer
Answer a) extra water and salts

6. Which among of the following is not a part of excretory system?
a) Liver
b) Kidney
c) Heart
d) Skin

View Answer
Answer c) heart

7. The direction of the urine _______
a) Stomach to liver
b) Kidney to bladder
c) Bladder to kidney
d) Bladder to uteter

View Answer
Answer b) kidney to bladder

8. Accumulation of urea and other waste substances in the blood is known as _________
a) Hemodialysis
b) Uremia
c) Cystitis
d) All of the above

View Answer
Answer b) uremia

9. Do Kidneys contain 10-12 million nephrons?
a) True
b) False

View Answer
Answer b) false

10. Capsule in which glomerulus is enclosed is called external capsule
a) True
b) False

View Answer
Answer b) false

About the author

A Moorthy

Leave a Comment