General Knowledge Quiz – Set Thirty Seven

Science Quiz.

1. _______ Bones are their in a human body
a) 206
b) 220
c) 315
d) 230

View Answer
Answer a) 206

2. ____________ Bones are their in an infants
a) 220
b) 206
c) 315
d) 320

View Answer
Answer a) 220

3. Human body consist which type of _______ skeleton
a) Endoskeleton
b) Exoskeleton
c) Both
d) None

View Answer
Answer a) endoskeleton

4. What makes the skeletal system?
a) Blood
b) Tissues
c) Bones
d) Muscles

View Answer
Answer c) Bones

5. Ulna and Radius consists which part of human body
a) Lower arm
b) Upper arm
c) Lower leg
d) Back

View Answer
Answer a) lower arm

6. How many ribs does a human body have?
a) 12 pairs
b) 14 pairs
c) 6 pairs
d) 8 pairs

View Answer
Answer a) 12 pairs

7. __________ is the smallest bone in human body?
a) Coccyx
b) Phalanges
c) Stirrup
d) Patella

View Answer
Answer c) stirrup

8. Coccyx is the another name for _____
a) Kneecap
b) Tailbone
c) Joints
d) None

View Answer
Answer a) kneecap

9.Example of movable joints
a) Knees
b) Ribs
c) Skull
d) None

View Answer
Answer a) knees

10. A _______ is a place where two or more bones meet?
a) Joints
b) Muscles
c) Organ
d) All of the above

View Answer
Answer a) joints

About the author

A Moorthy

Leave a Comment