Quantitative Aptitude Quiz for IBPS | RRB – Set 301

1) (42^2 – 18^2 ) – ? = 13^2 – 139
a)1458
b)1425
c)1410
d)1245

Click here to View Answer
Answer c)1410

2)


a)1026
b)1224
c)1125
d)1024

Click here to View Answer
Answer d)1024

3)200% of 7824 + 4824 ÷ 24 – ?^2 = 965
a)189
b)122
c)126
d)120

Click here to View Answer
Answer b)122

4)74, 82, 55, ?, –6, 210
a)119
b)120
c)109
d)125

Click here to View Answer
Answer a)119
+2^3, -3^3, +4^3, -5^3…..

5)64, 343, ?, 125, 16, 27
a)36
b)256
c)121
d)144

Click here to View Answer
Answer a)36
8^2 = 64 , 7^3 = 343, 6^2 = 36 , 5^3 = 125,…

6)9, 31, 129, ?, 3913, 27399
a)692
b)670
c)651
d)625

Click here to View Answer
Answer c)651
*3+4, *4+5, *5+6…..

7)2, 24, 144, 576, 1728, ?
a)4147.6
b)4178.5
c)4078.3
d)4147.2

Click here to View Answer
Answer d)4147.2
/1*12, /2*12, /3*12….

8)123, 42, 15, 6, ?, 2
a)3
b)4
c)2
d)1

Click here to View Answer
Answer a)3

9)


a)175
b)171
c)165
d)180

Click here to View Answer
Answer a)175

10)10.25% of 1600 + 12.80% of 2360 = (225% of ? + 1608) ÷ 100
a)20,000
b)25,000
c)20,200
d)22,000

Click here to View Answer
Answer a)20,000
Also Check Out Quantitative Aptitude Quiz for IBPS | RRB – Set 300

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment