Quantitative Aptitude Quiz for IBPS | RRB – Set 299

1) Two no. are selected from 2 sets of numbers {–1, 2, 5} and {–2, 3, 7}, one from each set. Find the probability that product of both numbers is greater than or equal to 10.
a)1/3
b)4/9
c)5/9
d)1/3

Click here to View Answer
Answer d)1/3

2)A, B, C & D purchased a gift worth Rs 60. A pays 1/2 of the amount that others are paying. B pays 1/3 of amount that others are paying and C pays 1/4 of the amount that others are paying. What is
the amount paid by D?
a)Rs 13
b)Rs 12
c)Rs 15
d)Rs 17

Click here to View Answer
Answer a)Rs 13
A paid = 20rs
b paid = 15rs
c paid = 12rs
d paid = 60- ( 20+15+12) = rs 13

3)A does 7/10 th of work in 15 days After that he completes the remaining work in 4 days with the help of B. In how many days A and B together can do the same work.
a)16 days
b)15 days
c)13⅓ days
d)none of these

Click here to View Answer
Answer c)13⅓ days

4) 22 43 ? 173 347
a)25
b)55
c)85
d)125

Click here to View Answer
Answer c)85
*2-1 , *2+1, *2-1 ….

5)2 8 18 ? 52
a)21
b)9
c)10
d)32

Click here to View Answer
Answer d)32

6)1093 1417 ? 1871 2013
a) 1673
b) 1296
c) 1089
d) 1675

Click here to View Answer
Answer a) 1673

7)150 120 72 28.8 ?
a)72
b)5.66
c)120
d)150

Click here to View Answer
Answer b)5.66

8) 58% of 393 – 2.51% of 997 = (?)²
a)11.25
b)12.25
c)13.25
d)14.25

Click here to View Answer
Answer d)14.25
10131÷26≈390

9)8756.51+9368.752.99% of 9391.96=(?)² (approx)
a)104
b)134
c)124
d)121

Click here to View Answer
Answer b)134

10)(11.1)²-(9.2)²+8.99% of 112.24=?
a)35
b)38
c)44
d)49

Click here to View Answer
Answer d)49
12384+ 10≈49

Also Check Out Quantitative Aptitude Quiz for IBPS | RRB – Set 298

Leave a Comment