MCQs based on Oscar Awards 2016

Oscar Awards 2016

1. Which film won the “Best Picture” Award?
a) The Revenant
b) Spotlight
c) Mad Max Fury Road
d) Room

Click here to View Answer
Answer b) Spotlight. Directed by Tom McCarthy.

2. Who won the “Best Actor” Award?
a) Alicia Vikander
b) Leonardo Dicaprio
c) Andrew Whitehurst
d) Paul Norris

Click here to View Answer
Answer b) Leonardo Dicaprio. For the Movie ‘The Revenant’.

3. Which movie won the Maximum Awards in Oscar Awards 2016?
a) The Revenant
b) Mad Max : Fury Road
c) Room
d) Spotlight

Click here to View Answer
Answer b) Mad Max : Fury Road. The Movie won Six Awards in different categories.

4. Who won the Best Actress Award?
a) Jennifer Lawrence
b) Monica Belluci
c) Salma Hayek
d) Brie Larson

Click here to View Answer
Answer d) Brie Larson. For the Movie ‘Room’

5. Best supporting actor and actress Awards were won by ________ and ________ respectively.
a) Christian Bale and Jennifer Jason Leigh
b) Tom Hardy and Rooney Mara
c) Mark Rylance and Alicia Vikander
d) Sylvester Stallone and Kate Winslet

Click here to View Answer
Answer c) Mark Rylance and Alicia Vikander. Movies – Bridge of Spies and The Danish Girl respectively.

6. Best animated short film award was won by
a) How To Train Your Dragon
b) Bear Story
c) Prologue
d) World of Tomorrow

Click here to View Answer
Answer b) Bear Story.

7. The Foreign Language Film Award was won by
a) Embrace of the Serpent
b) Mustang
c) Son of Saul
d) A war

Click here to View Answer
Answer c) Son of Saul.

8. Short Film (Live Action) Award was won by
a) Day One
b) Ave Maria
c) Shok
d) Stutterer

Click here to View Answer
Answer d) Stutterer.

9. Which movie won the Cinematography Award?
a) Room
b) The Danish Girl
c) The Revenant
d) Mad Max : Fury Road

Click here to View Answer
Answer c) The Revenant.

10. The Animated Feature Film Award was won by
a) Anomalisa
b) Boy and the World
c) Inside Out
d) Shaun the Sheep

Click here to View Answer
Answer c) Inside Out.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment