Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 26

1. Market research is useful for ?
a) Deciding proper marketing strategies
b) Deciding the selling price
c) choosing the right products
d) choosing the sales person
e) All of these

Click here to View Answer
Ans: e) All of these

2. A call means:
a) shout out to somebody
b) profession or business
c) visiting friends
d) visiting prospective customers
e) after‐sales service

Click here to View Answer
Ans: d) visiting prospective customers

3. Conversion means:
a) meeting a prospective client
b) interacting with a prospective client
c) converting an employer into an employee
d) converting a seller into a buyer
e)  converting a prospective client into a buyer

Click here to View Answer
Ans: e) converting a prospective client into a buyer

4. Customization means:
a) acquiring more customers
b) regulating customers
c) special products to suit each customer
d) more products per customer
e) All of these

Click here to View Answer
Ans: c) special products to suit each customer

5. Modern style of marketing include
a) digital marketing
b) tele‐marketing
c) e‐commerce
d) e‐mails solicitation
e) All of these

Click here to View Answer
Ans: e) All of these

6. E‐Marketing is the same as
a) virtual marketing
b) digital marketing
c) real time marketing
d) all of these
e) None of these

Click here to View Answer
Ans: d) all of these

7. Value‐added services means
a) costlier products
b) large number of products
c) additional services
d) at par services
e) None of these

Click here to View Answer
Ans: c) additional services

8. Aggressive Marketing is necessitated due to:
a) globalization
b) increased competition
c) increased production
d) increased job opportunities
e) All of these

Click here to View Answer
Ans: b) increased competition

9. Efficient Marketing styles require
a) proper planning
b) good communication skills
c) team work
d) knowledge of products
e) All of these

Click here to View Answer
Ans: e) All of these

10. The performance of a salesperson depends on
a) salary paid
b) sales incentive paid
c) sizes of the sales team
d) ability and willingness of the salesperson
e) team leader aggressiveness

Click here to View Answer
Ans: d) ability and willingness of the salesperson

About the author

A Moorthy

Leave a Comment