Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 38

1. With online advertising program,_________, the companies can reach customers and grow business.
a) AdWords
b) AdSense
c) AdCity
d) AdAlpha

Click here to see Answer
Ans: a) AdWords

2. Marketing Management is the _________ of choosing target markets and getting, keeping and growing customers through creating, delivering and communicating superior customer value.
a) Art
b) Science
c) Art and science
d) None of the above.

Click here to see Answer
Ans: c) Art and science

3. Marketers operate in which marketplaces:
a) Consumer and business
b) Global and non-profit
c) a & b both
d) None of the above

Click here to see Answer
Ans: c) a & b both

4. A marketer is a person who seeks a response, a purchase, a vote, attention “from another party, called the
a) Prospect
b) Seller
c) Firm
d) Management

Click here to see Answer
Ans: a) Prospect

5. “Better products, Better value, Better living” is the mission statement of which company:
a) VICCO
b) HUL
c) P&G
d) NIRMA

Click here to see Answer
Ans: d) NIRMA

6. It is a form of individual marketing where the customer takes more responsibility for determining which products and brands to buy.
a) Self marketing
b) Mass marketing
c) Segment marketing
d) Niche marketing

Click here to see Answer
Ans: a) Self marketing

7. ” There is always, one can assume, be need for some selling, But the aim of marketing is to make selling superfluous “ said by
a) Philip Kotler
b) The American Marketing Association
c) The Association of National Advertisers
d) Peter Drucker

Click here to see Answer
Ans: d) Peter Drucker

8. Marketing people market ______ types of entities:
a) four
b) Eight
c) ten
d) two

Click here to see Answer
Ans: c) ten

9. Marketing people market following entities:
a) Goods
b) Services
c) Experiences
d) All of the above

Click here to see Answer
Ans: d) All of the above

10. At a fast-food restaurant, what is marketed?
a) Goods
b) Service
c) a & B
d) None of the above

Click here to see Answer
Ans: c) a & B

About the author

A Moorthy

Leave a Comment