Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 37

1. The target group for Tractor Loans is
a) Farmers with large land holding
b) Farm laborers
c) Vegetable vendors
d) Cold Storage Plants

Click here to see Answer
Ans: a) Farmers with large land holding

2. Telemarketing campaigns are an alternative of
a) Avoid Buyer Resistance
b) Increase Cold Calls
c) Reach a larger Clientele
d) Avoid face-to-face interactions

Click here to see Answer
Ans: d) Avoid face-to-face interactions

3. USP of a current account is
a) Low TDS
b) No restrictions on transactions
c) No need for KYC norms
d) High minimum balance

Click here to see Answer
Ans: b) No restrictions on transactions

4. USP stands for
a) Uniform Selling Practices
b) Unique Selling Person
c) Useful Sales Person
d) Unique Selling Proposition

Click here to see Answer
Ans: d) Unique Selling Proposition

5. Aggressive marketing is required due to
a) Increased staff
b) Increased competition
c) Increased Production
d)Increased Job opportunities

Click here to see Answer
Ans: b) Increased competition

6. The meaning of “Conversion” in sales is
a) Designing new products
b) Converting Purchasers into sellers
c) Converting sellers into purchasers
d) Converting prospective customers into purchasers

Click here to see Answer
Ans: d) Converting prospective customers into purchasers

7. “Value Added Services” implies
a) Additional Knowledge of marketing staff
b) Service beyond normal Hours
c) Service with extra facilities
d) Marketing Agencies

Click here to see Answer
Ans: c. Service with extra facilities

8. The sales process begins with
a) Customer Identification
b) Lead Generation
c) Sales Presentation
d) Sales closure

Click here to see Answer
Ans: a) Customer Identification

9. Home loans are granted to …………
a) Individuals
b) Institutions
c) Builders
d) All of these

Click here to see Answer
Ans: a) Individuals

10. Which among the following is NOT motivation models?
a) Economic model
b) Learning model
c) Psycho-analytic model
d) All of these

Click here to see Answer
Ans: d) All of these

About the author

A Moorthy

Leave a Comment