Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 28

1. Credit cards are used for‐
a) Cash withdrawals
b) Purchase of air tickets
c) Purchase of consumable items from retail outlets
d) all of these
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: d) all of these

2. Home loans are granted to‐
a) Individuals
b) Institutions
c) Builders
d) all of these
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: a) Individuals 

3. ATMs are‐
a) Branches of Banks
b) Manned counters of Banks
c) Unmanned cash dispensers
d) All of these
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: c) Unmanned cash dispensers

4. Relationship selling means‐
a) Preparing a list of relatives
b) Cross selling
c) Selling to relatives
d) Selling to strangers
e) Telemarketing

Click here to see Answer
Ans: b) Cross selling

5. Proper pricing is needed for‐
a) Extra charges of extra services
b) Levy of VAT
c) Good customer services
d) Putting burden on the customers
e) Depositing money in bank.

Click here to see Answer
Ans: c) Good customer services

6. The abbreviation ISP stands for‐
a) International Spy Project
b) Indian Social Planning
c) Initial Service Provider
d) Internet Service Provider
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: d) Internet Service Provider

7. Acid Test of a brand is‐
a) Brand preference
b) Brand awareness
c) Brand loyalty
d) Brand equity
e) Band acceptability

Click here to see Answer
Ans: c) Brand loyalty

8. The balance sheet of an organization gives information regarding‐
a) Result of operations for a particular Period
b) The financial position as on a particular date
c) The operating efficiency of a firm.
d) Financial position during a particular period
e) All of the above

Click here to see Answer
Ans: b) The financial position as on a particular date

9. Modern method of marketing include‐
a) Publicity on the net
b) Advertisement on the net
c) Soliciting business through e‐mails
d) Both a) and c)
e) All of the above

Click here to see Answer
Ans: e) All of the above

10. The best advertisement is‐
a) Glow sign boards
b) On internet
c) TV media
d) Print media
e)  A satisfied Customer

Click here to see Answer
Ans: e) A satisfied Customer

About the author

A Moorthy

Leave a Comment