IBPS IT OFFICER MCQ – 70

IT OFFICER 

1. The ALU makes use of _______ to store the intermediate results?
a) Accumulators
b) Registers
c) Heap
d) Stack

Click here to View Answer
Answer a) Accumulators

2. In case of, Zero-address instruction method the operands are stored in?
a) Registers
b) Accumulators
c) Push down stack
d) Cache

Click here to View Answer
Answer c) Push down stack

3. The asscociatively mapped virtual memory makes use of ?
a) TLB(translation lookaside buffer)
b) Page table
c) Frame table
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) a) TLB(translation lookaside buffer)

4. The decoded instruction is stored in?
a) IR
b) PC
c) Registers
d) MDR

Click here to View Answer
Answer a) IR

5. The physical memory is not as large as the address space spanned by the processor?
a) True
b) False

Click here to View Answer
Answer a) True

6. The main aim of virtual memory organisation is?
a) To provide effective memory access
b) To provide better memory transfer
c) To improve the execution of the program
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

7. The technique used to store programs larger than the memory is?
a) Overlays
b) Extension registers
c) Buffers
d) Both b and c

Click here to View Answer
Answer a) Overlays

8. ISP stands for?
a) Instruction Set Processor
b) Information Standard Processing
c) Interchange Standard Protocol
d) Interrupt Service Procedure

Click here to View Answer
Answer a) Instruction Set Processor

9. When consecutive memory locations are accessed only one module is accessed at a time?
a) True
b) False

Click here to View Answer
Answer a) True

10. The number successful accesses to memory stated as a fraction is called as?
a) Hit rate
b) Miss rate_)nc) Success rate
d) Access rate

Click here to View Answer
Answer a) Hit rate

About the author

A Moorthy

Leave a Comment