IBPS IT OFFICER MCQ – 71

IT OFFICER 

1. The each computer in a cluster is connected using ?
a) UTP
b) Rj-45
c) STP
d) Coaxial cable

Click here to View Answer
Answer b) Rj-45

2. The number failed attempts to access memory, stated in the form of fraction is called as ?
a) Hit rate
b) Miss rate
c) Failure rate
d) Delay rate

Click here to View Answer
Answer b) Miss rate

3. In the client server model of the cluster _____ approach is used?
a) Load configuration
b) FIFO
c) Bankers algorithm
d) Round robin

Click here to View Answer
Answer d) Round robin

By using this approach the performance of the cluster can be enhanced

4.The beowolf structure follows the _____ approach of relationship between the systems?
a) Master-slave
b) Asynchronous
c) Synchronous
d) Isochronous

Click here to View Answer
Answer a) Master-slave

5. Which of the following is a User-defined data type?
a) typedef int Boolean;
b) typedef enum {Mon, Tue, Wed, Thu, Fri} Workdays;
c) struct {char name[10], int age};
d) all of the mentioned

Click here to View Answer
Answer d) all of the mentioned

6. Which data type is most suitable for storing a number 65000 in a 32-bit system?
a) signed short
b) unsigned short
c) long
d) Int

Click here to View Answer
Answer b) unsigned short

7. What is short int in C programming?
a) Basic datatype of C
b) Qualifier
c) short is the qualifier and int is the basic datatype
d) All of the mentioned

Click here to View Answer
Answer c) short is the qualifier and int is the basic datatype

8. If there is any error while opening a file, fopen will return?
a) Nothing
b) EOF
c) NULL
d) Depends on compiler

Click here to View Answer
Answer c) NULL

9. FILE is of type?
a) int type
b) char * type
c) struct type
d) None of the mentioned

Click here to View Answer
Answer c) struct type

10. What is the meant by ‘a’ in the following operation? fp = fopen(“Random.txt”, “a”);?
a) Attach
b) Append
c) Apprehend
d) Add

Click here to View Answer
Answer b) Append

About the author

A Moorthy

Leave a Comment