IBPS IT Officer MCQ – 68

IT Officer

1. SCM stands for?
a) Software Control Management
b) Software Configuration Management
c) Software Concept Management
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) Software Configuration Management

2. Which model in system modelling depicts the dynamic behaviour of the system ?
a) Context Model
b) Behavioral Model
c) Data Model
d) Object Model

Click here to View Answer
Answer b) Behavioral Model

3. Model-driven engineering is just a theoretical concept. It cannot be converted into a working/executable code?
a) True
b) False

Click here to View Answer
Answer b) False

4. What allows different projects to use the same source files at the same time?
a) Version Control
b) Access control
c) CM Process
d) Version Control and Access control

Click here to View Answer
Answer a) Version Control

5. Which of the following is a example of Configuration Items?
a) SCM procedures
b) Source code
c) Software design descriptions
d) All of the mentioned

Click here to View Answer
Answer d) All of the mentioned

6. What information is required to process a change to a baseline?
a) Reasons for making the changes
b) A description of the proposed changes
c) List of other items affected by the changes
d) All of the mentioned

Click here to View Answer
Answer d) All of the mentioned

7. Which requirements are the foundation from which quality is measured?
a) Hardware
b) Software
c) Programmers
d) None of the mentioned

Click here to View Answer
Answer b) Software

8. The method of defining the interrupt service routine for software is?
a) same as that of hardware
b) difficult than hardware
c) easier than software
d) none of the mentioned

Click here to View Answer
Answer a) same as that of hardware

9. Procedures are also known as?
a) macros
b) segment
c) subroutines
d) none

Click here to View Answer
Answer c) subroutines

10.The registers that cannot be used as operands for arithmetic and logical instructions are?
a) general purpose registers
b) pointers
c) index registers
d) segment registers

Click here to View Answer
Answer d) segment registers

About the author

A Moorthy

Leave a Comment