IBPS IT Officer MCQ – 66

IT Officer

1. The memory address of the first element of an array is called?
a) Floor address
b) First address
c) Foundation address
d) Base address

Click here to View Answer
Answer d) Base address

2. How applications communicates with kernel ?
a) Not disclosed by linux team
b) SSL
c) System Calls
d) Shell

Click here to View Answer
Answer c) System Calls

3. First network which was made available?
a) IBMm Token Ring 1985
b) Novell Netware
c) IBM PC Network 1984
d) DECNet 1980

Click here to View Answer
Answer d) DECNet 1980

4. Most commonly used transmission speeds in BPS is?
a) 2400
b) 9600
c) 1200
d) 4800

Click here to View Answer
Answer a) 2400

5. How long is an IPv6 address?
a) 32 bits
b) 128 bytes
c) 64 bits
d) 256 bits

Click here to View Answer
Answer b) 128 bytes

6. A single packet on a data link is known as?
a) Path
b) Frame
c) Block
d) Group

Click here to View Answer
Answer b) Frame

7. What logic function is obtained by adding an inverter to the inputs of an AND gate?
a) OR
b) NAND
c) XOR
d) NOR

Click here to View Answer
Answer d) NOR

8. When an input electrical signal A = 10100 is applied to a NOT gate, its output signal is?
a) 01011
b) 10001
c) 10101
d) 00101

Click here to View Answer
Answer a) 01011

9. What favor of Network Address Translation can be used to have one IP address allow many users to connect to the global Internet?
a) NAT
b) Static
c) Dynamic
d) PAT

Click here to View Answer
Answer d) PAT

10. Pre-order is?
a) Depth first order
b) Breadth first order
c) Topological order
d) linear order

Click here to View Answer
Answer a) Depth first order

11. In C how many parameters can passed to a function?
a) 2
b) 5
c) 10
d) as many as defined in function definition

Click here to View Answer
Answer d) as many as defined in function definition

12. Merge sort uses?
a) Divide and conquer strategy
b) Backtracking approach
c) Heuristic search
d) Greedy approach

Click here to View Answer
Answer a) Divide and conquer strategy

 

About the author

A Moorthy

Leave a Comment