IBPS IT Officer MCQ – 63

IT Officer

1. An example of digital, rather than analog, communication is?
a) DDD
b) DDS
c) WATS
d) DDT

Click here to View Answer
Answer b) DDS

2. The channel in the data communication model can be?
a) postal mail services
b) telephone lines
c) radio lines
d) non of the above

Click here to View Answer
Answer d) non of the above

3. A data terminal serves as an?
a) Effector
b) sensor
c) both a and b
d) neither a nor b

Click here to View Answer
Answer c) both a and b

4. Which of the following transmission systems provide the highest data rate to in individual device?
a) computer bus
b) telephone lines
c) voice and mode
d) lease lines

Click here to View Answer
Answer a) computer bus

5. A remote batch-processing operation in which data is only input to a central computer would require?
a) telegraph line
b) simplex lines
c) mixed bad channel
d) all of above

Click here to View Answer
Answer b) simplex lines

6. An example of a medium speed, switched communications service is?
a) series 1000
b) data phone 50
c) DDD(Direct distance dialing)
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) DDD(Direct distance dialing)

7. In communication satellite, multiple repeaters are known as?
a) detector
b) modulator
c) stations
d) transponders

Click here to View Answer
Answer d) transponders

8. Which data communication method is used to transmit the data over a serial communication link?
a) simplex
b) half-duplex
c) full-duplex
d) b and c

Click here to View Answer
Answer c) full-duplex

9. A communications device that combines transmissions from several I/O devices into one line is a?
a) concentrator
b) modifier
c) multiplexer
d) full-duplex line

Click here to View Answer
Answer c) multiplexer

10. In a synchronous modem, the digital-to-analog converter transmits signal to the?
a) equalizer
b) modulator
c) demodulator
d) terminal

Click here to View Answer
Answer a) equilizer

About the author

A Moorthy

Leave a Comment