IBPS Agriculture Officer Quiz – 50

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. Working life of a tractor drawn cultivator is?
a) 10000 hrs.
b) 7500 hrs.
c) 5000 hrs.
d) 2500 hrs.

Click here to View Answer
Answer d) 2500 hrs.

2. An indigenous plough is?
a) a multipurpose implement
b) a primary tillage implement
c) a secondary tillage implement
d) a wetland puddler

Click here to View Answer
Answer b) a primary tillage implement

3. Disc angle in disc plough is?
a) 30-35
b) 34-37
c) 38-40
d) 42-45

Click here to View Answer
Answer d) 42-45

4. Gall bladder is absent in?
a) cattle
b) buffalo
c) horse
d) sheep

Click here to View Answer
Answer c) horse

5. The largest ocean in the world is?
a) Indian
b) Atlantic
c) Antarctic
d) Pacific

Click here to View Answer
Answer d) Pacific

6. Seed lot certificate colour is?
a) orange
b) green
c) purple
d) orange or green

Click here to View Answer
Answer d) orange or green

7. Seed sample certificate colour is?
a) blue
b) orange
c) purple
d) white

Click here to View Answer
Answer a) blue

8. Difference between seed and grain is?
a) seed processing
b) genetic purity
c) seed quality
d) cost

Click here to View Answer
Answer b) genetic purity

9. Haryali Yojna is related to?
a) soil management
b) water management
c) crop management
d) air management

Click here to View Answer
Answer b) water management

10. Possible reason of seed dormancy is?
a) presence of pathogens
b) cracking of hulls
c) immature embryo
d) green distoration

Click here to View Answer
Answer c) immature embryo

About the author

A Moorthy

Leave a Comment