IBPS Agriculture Officer Quiz – 44

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. Tallest breed of sheep is?
a) Deccani
b) Nellore
c) Bikaneri
d) Nilgiri

Click here to View Answer
Answer b) Nellore

2. Pasteurization kills?
a) bacteria along spores
b) bacteria spores alive
c) bacteria + fungi kill
d) bacteria + virus

Click here to View Answer
Answer b) bacteria spores alive

3. National Dairy Research Institute is located at?
a) Karnal
b) New Delhi
c) Varanasi
d) Jhansi

Click here to View Answer
Answer a) Karnal

4. Indian Veterinary Reasearch Institute is located at?
a) Delhi
b) Karnal
c) Izatnagar
d) Jhansi

Click here to View Answer
Answer c) Izatnagar

5. Jersy breed of cow is native of?
a) Denmark
b) England
c) Holland
d) USA

Click here to View Answer
Answer b) England

6. Separarting calf from its mother is called?
a) wallowing
b) weaning
c) castration
d) none

Click here to View Answer
Answer b) weaning

7. Gestation period in buffalo is?
a) 280 days
b) 310 days
c) 270 days
d) 420 days

Click here to View Answer
Answer b) 310 days

8. Hormone responsible for milk let down is?
a) oxytocin
b) ACH
c) LH
d) PTH

Click here to View Answer
Answer a) oxytocin

9. Digestible Crude Protein in legume fodder is?
a) 4-5%
b) 6-9%
c) 2.5-3%
d) 3-4%

Click here to View Answer
Answer c) 2.5-3%

10. Moisture content in hay is?
a) 10-12%
b) 15-20%
c) 20-25%
d) 60-65%

Click here to View Answer
Answer b) 15-20%

About the author

A Moorthy

Leave a Comment