IBPS Agriculture Officer Quiz – 43

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. First clone Dolly was made in?
a) sheep
b) goat
c) cow
d) buffalo

Click here to View Answer
Answer a) sheep

2. Maximum producer of wool?
a) Rajasthan
b) Haryana
c) U.P
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer a) Rajasthan

3. Female lamb is known as?
a) heifer
b) ewe
c) ram
d) grimmer

Click here to View Answer
Answer b) ewe

4. Salted meat of pig is known as?
a) bacon
b) beef
c) pork
d) chicken

Click here to View Answer
Answer a) bacon

5. Ranikhet is a …… poultry disease?
a) viral
b) nematode
c) bacterial
d) fungal

Click here to View Answer
Answer a) viral

6. Maximum fish production is in?
a) West Bengal
b) Uttar Pradesh
c) Kerala
d) Tamilnadu

Click here to View Answer
Answer a) West Bengal

7. Yellow colour of egg is due to?
a) carotene
b) anthocyanin
c) vitamin B
d) xanthophyll

Click here to View Answer
Answer d) xanthophyll

8. Body temperature of cow is?
a) 98.2°F
b) 45.6°F
c) 101°F
d) 34°F

Click here to View Answer
Answer c) 101°F

9. Gestation period of cow is …… days?
a) 283-285
b) 290-292
c) 142-145
d) 152-154

Click here to View Answer
Answer a) 283-285

10. Most successful example of cooperative in milk is?
a) Anand
b) Syngenta
c) Proagro
d) Raksha

Click here to View Answer
Answer a) Anand

About the author

A Moorthy

2 Comments

Leave a Comment