IBPS Agriculture Officer Quiz – 38

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. Kisan Bharti periodical is published from?
a) Delhi
b) Lucknow
c) Hisar
d) Pant Nagar

Click here to View Answer
Answer d) Pant Nagar

2. ……. are the first farmers to adopt a new idea?
a) innovators
b) early adopters
c) early majority
d) laggards

Click here to View Answer
Answer a) innovators

3. Which one of the following is a non projected aid?
a) cinema
b) slide
c) over head projectors
d) pictures

Click here to View Answer
Answer d) pictures

4 ….. is a primary institution of society?
a) family
b) village
c) individual
d) block

Click here to View Answer
Answer a) family

5. National Rural Employment Programme was started in the year?
a) 1977
b) 1978
c) 1979
d) 1982

Click here to View Answer
Answer a) 1977

6. The village panchayat act came into existnce in?
a) 1958
b) 1959
c) 1960
d) 1961

Click here to View Answer
Answer a) 1958

7. The government of India set up Planning Commision in?
a) 1948
b) 1950
c) 1952
d) 1954

Click here to View Answer
Answer b) 1950

8. Most people retain…….% of what they read?
a) 10-15
b) 20-25
c) 30-35
d) 50-55

Click here to View Answer
Answer a) 10-15

9. A B C posters mean?
a) attractive, brief and complete
b) attractive, brief and clear
c) attractive, brief and creative
d) all of these

Click here to View Answer
Answer b) attractive, brief and clear

10. Grow more food campaign was started in?
a) 1944
b) 1947
c) 1952
d) 1953

Click here to View Answer
Answer b) 1947

About the author

A Moorthy

Leave a Comment