IBPS Agriculture Officer Quiz – 36

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. Apical dominance is the result of?
a) Auxins
b) Cytokinins
c) Ethylene
d) GA

Click here to View Answer
Answer a) Auxins

2. World standard day is celebrated on?
a) 14th january
b) 14th november
c) 14th october
d) 14th december

Click here to View Answer
Answer c) 14th october

3. Nationalization of banks was carried out on?
a) 19th june, 1969
b) 19th july, 1969
c) 19th august, 1969
d) 2nd october, 1969

Click here to View Answer
Answer b) 19th july, 1969

4. Debt-equity ratio is?
a) Differed liabilities/Net worth
b) Net worth/Differed liabilities
c) Net worth/Total assets
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Differed liabilities/Net worth

5. What is bullet loan?
a) single repayment loan, having amortization
b) single repayment loan, having no amortization
c) multi repayment loan, having amortization
d) multi repayment loan, having no amortization

Click here to View Answer
Answer b) single repayment loan, having no amortization

6. ‘Economics is what economist do’ given by?
a) Alfred Marshall
b) Lord Robbins
c) J M Keynes
d) Jacob Vineir

Click here to View Answer
Answer d) Jacob Vineir

7. ‘Giffen goods’ refer to?
a) stock of goods
b) lack of goods
c) inferior goods
d) superior goods

Click here to View Answer
Answer c) inferior goods

8. Price theory is a part of?
a) micro economics
b) macro economics
c) farm management
d) marketing

Click here to View Answer
Answer a) micro economics

9. Production is a function of?
a) profit
b) factors
c) price
d) cost

Click here to View Answer
Answer b) factors

10. The overhead cost is also known as?
a) variable cost
b) total cost
c) marginal cost
d) fixed cost

Click here to View Answer
Answer d) fixed cost

About the author

A Moorthy

Leave a Comment