IBPS Agriculture Officer Quiz – 34

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. When both the alleles of a gene are fully expressed in a heterozygote, what is this phenomenon called?
a) complete dominance
b) overdominance
c) codominance
d) pseudodominance

Click here to View Answer
Answer c) codominance

2. Which of the following repellent is used against termites?
a) oil or citronella
b) deet
c) pentachlorophenol
d) bordeaux mixture

Click here to View Answer
Answer c) pentachlorophenol

3. Central Insecticide Laboratory is located at?
a) Gurgaon
b) Faridabad
c) Ghaziabad
d) Kanpur

Click here to View Answer
Answer b) Faridabad

4. The state which rank first in raw silk production is?
a) A.P
b) W.B
c) Bihar
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

5. Excreta of earthworm is?
a) vermicompost
b) vermicastin
c) vermimanure
d) none

Click here to View Answer
Answer b) vermicastin

6. Study of animal behaviour is called as?
a) ethology
b) etiology
c) ontology
d) paleontology

Click here to View Answer
Answer a) ethology

7. Number of chambers in heart of cockroach is?
a) 10
b) 11
c) 12
d) 13

Click here to View Answer
Answer d) 13

8. NCIPM is located at?
a) Faridabad
b) New Delhi
c) Bangalore
d) Mysore

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi

9. The bacterial colony is known as?
a) spore
b) mycelium
c) ooze
d) hypha

Click here to View Answer
Answer c) ooze

10. Virus capsid is made up of?
a) protein
b) carbohydrate
c) lipid
d) nucleic acid

Click here to View Answer
Answer a) protein

 

About the author

A Moorthy

Leave a Comment