GK Quiz – National Parks and Wildlife Sanctuaries

1. The Kaziranga wild life sanctuary is located at
a) Assam
b) Odisha
c) West Bengal
d) Madhya Pradesh

Click to View Answer
Answer a) Assam

2. The Gir National Park and wild life sanctuary is located at
a) Madhya Pradesh
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Uttar Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Gujarat

3. The Manas wild life sanctuary is located at
a) West Bengal
b) Odisha
c) Assam
d) Jharkhand

Click to View Answer
Answer c) Assam

4. The Sunderbans National Park is located at
a) Odisha
b) West Bengal
c) Karnataka
d) Assam

Click to View Answer
Answer b) West Bengal

5. The Periyar National Park and wild life sanctuary is located at
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Kerala

Click to View Answer
Answer d) Kerala

6. The Kanha National Park is located at
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Chhattisgarh

Click to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

7. The Ranthambore National Park and wild life sanctuary is located at
a) Odisha
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Rajasthan

8. The Bandhavgarh National Park is located at
a) Uttar Pradesh
b) Odisha
c) Assam
d) Madhya Pradesh

Click to View Answer
Answer d) Madhya Pradesh

9. The Sariska wild life sanctuary is located at
a) Odisha
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Assam

Click to View Answer
Answer b) Rajasthan

10. The Chilka Bird Sanctuary is located at
a) Assam
b) Odisha
c) West Bengal
d) Bihar

Click to View Answer
Answer b) Odisha

11. The Bharatpur Bird Sanctuary is located at
a) Madhya Pradesh
b) Rajasthan
c) Uttar Pradesh
d) Kerala

Click to View Answer
Answer b) Rajasthan

12. The Aralam wild life sanctuary is located at
a) Gujarat
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Kerala

Click to View Answer
Answer d) Kerala

13. The Indian Wild Ass Sanctuary is located at
a) Kerala
b) Gujarat
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka

Click to View Answer
Answer b) Gujarat

14. The Mudhumalai National Park and wild life sanctuary is located at
a) Kerala
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer d) Tamil Nadu

15. The Corbett National Park is located at
a) Odisha
b) Karanataka
c) Uttarkhand
d) Kerala

Click to View Answer
Answer c) Uttarkhand

16. The Bandipur National Park is located at
a) Kerala
b) Karnataka
c) Gujarat
d) Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer b) Karnataka

17. The Nandankanan Zoo is located at
a) Kerala
b) Odisha
c) Gujarat
d) Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer b) Odisha

18. The Govind wild life sanctuary is located at
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Uttarkhand
d) Gujarat

Click to View Answer
Answer c) Uttarkhand

19. The Tal Chappar wild life sanctuary is located at
a) Rajasthan
b) Gujarat
c) West Bengal
d) Odisha

Click to View Answer
Answer a) Rajasthan

20. Which of the following is not in Rajasthan?
a) Bharatpur Bird Sanctuary
b) Sariska Wildlife Sanctuary
c) Ranthambore National Park and Wildlife Sanctuary
d) Govind Wildlife Sanctuary

Click to View Answer
Answer d) Govind Wildlife Sanctuary. It is in Uttarakhand.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

2 Comments

Leave a Comment