GK Quiz on Indian Forest

Greatness of Indian Forest:

India is one of the ten most forest-rich countries of the world along with the Russian Federation, Brazil, Canada, United States of America, China, Democratic Republic of the Congo, Australia, Indonesia and Sudan.

Test Your General knowledge on Indian Forest

1.Which state has the largest forest cover in India
a.Madhya Pradesh
b.Uttar Pradesh
c.Arunachal Pradesh
d.Himachal Pradesh

Click to View Answer
Answer a.Madhya Pradesh

2.In ______ India Set Up A National Forest Commission To Review And Assess India’s Policy And Law
a.2000
b.2001
c.2002
d.2015

Click to View Answer
Answer c.2002

3.The Forest Rights Bill Became A Law Since
a.2007
b.2006
c.2005
d.2009

Click to View Answer
Answer a.2007

4.Greater Flamingoes Amid Forests Belongs To
a.Uttar Pradesh
b.Andhra Pradesh
c.Arunachal Pradesh
d.Assam

Click to View Answer
Answer b.Andhra Pradesh

5.Nicobar Pigeon is Found In The _____ Islands Of India
a.Andaman and Nicobar
b.Portblair
c.Bhopal
d.Assam

Click to View Answer
Answer a.Andaman and Nicobar

6.Which Of The Following Does Not Contribute To Rainforest Loss Worldwide
a.Pharmaceutical Research
b.Urbanization
c.Agricultural Growth

Click to View Answer
Answer a.Pharmaceutical Research

7. _______ is An Agile Predator From The Tropical Forests Of Asia, Which Normally Hunts In The Treetops
a.Clouded Leopard
b.Spider Monkey
c.Jaguar

Click to View Answer
Answer a.Clouded Leopard

8. The Most Abundant Of Rain Forest Insects Are
a.Termites
b.Beetles
c.Leeches

Click to View Answer
Answer a.Termites

9. A Typical Four-Mile Square Mile Patch Of Rainforest Contains As Many As _______ species Of Flowering Plants.
a.1500
b.400
c.1000

Click to View Answer
Answer a.1500

10. In The Rainforest, Most Nutrients (Over 75%) Are Contained In The
a.Plants
b.Soil
c.Rocks

Click to View Answer
Answer b.Soil

11. Nearly _____ % Of The Medicinal Compounds We Use Everyday Come From Plants Endemic To The Tropical Forest
a.30%
b.20%
c.50%

Click to View Answer
Answer c.50%

12. In Which Country Would You Not Find A Region Of Tropical Rainforest Climate
a.Bangladesh
b.Indonesia
c.Pakistan

Click to View Answer
Answer c.Pakistan

13. A Typical Four-Mile Square Mile Patch Of Rainforest Contains As A Many As __________ species Of Mammals
a.25
b.75
c.125

Click to View Answer
Answer c.125

14. A Typical Four-Mile Square Mile Patch Of Rainforest Contains As A Many As _________ species Of Birds
a.200
b.400
c.300

Click to View Answer
Answer b.400

15. Circling The Earth`S Equator Like A Belt, The Tropical Rainforests Maintain A Constant Temperature Of 20 Degree Centigrade And Receive Anywhere From _______ inches Of Rain Per Year
a.100-150
b.50-100
c.160-400

Click to View Answer
Answer c.160-400

About the author

A Moorthy

1 Comment

Leave a Comment