GK Quiz – Set 171 (Indian GK)

GK QUIZ

1. Where is Chilka lake bird sanctuary located? 
a) Haryana
b) Goa
c) Odisha
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer c) Odisha

2. State With Maximum forest Cover
a) Tamilnadu
b)Madhya Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

3. Who is the Governor of Reserve bank of India?
a) Raghuram rajan
b) Anoop Mishra
c) Ratan B Vatal
d) Sushil Muhnot

Click here to View Answer
Answer a) Raghuram rajan

4. When is Border Security Force Formed?
a) 1952
b) 1962
c) 1970
d) 1965

Click here to View Answer
Answer d) 1965

5. Which classical dance is famous in Assam?
a) Manipuri
b) Sattriya
c) Kathak
d) Kuchipudi

Click here to View Answer
Answer b) Sattriya

6. What is the range of Agni V Missile?
a) 45-65km
b) 150-500km
c) 5000-8000km
d) 2000-3000km

Click here to View Answer
Answer c) 5000-8000km

7. Who is the Chief of Integrated Defence Staff?
a) Madan Mohan malaviya
b) Air Marshal PP reddy
c) General Dalbir Singh
d) Admiral R K Dhowan

Click here to View Answer
Answer b) Air Marshal PP Reddy

8. Where is JL Nehru Port Located?
a) Tamilnadu
b) Assam
c) Gujarat
d) Maharastra

Click here to View Answer
Answer d) Maharastra

9. Which type of Soil is abundant in Uttar Pradesh?
a)Alluvial Soil
b) Red soil
c) Laterite
d) Dessert

Click here to View Answer
Answer a) Alluvial Soil

10. What is the head quarters of North Central railway Zone?
a) Delhi
b) Mumbai
c) Allahabad
d) Jaipur

Click here to View Answer
Answer c) Allahabad

11. Where is Saddle Peak national park situated?
a) Andaman nicobar and islands
b)Assam
c) Bihar
d) Jammu and Kashmir

Click here to View Answer
Answer a) Andaman and Nicobar Island

12. High Altitude research laboratory located at
a) Kolkata
b) Gulmarg
c)Roorkee
d)Chandigarh

Click here to View Answer
Answer b) Gulmarg

13. A State with longest coastline at
a)Punjab
b)Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Gorahpur

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat

14. The Highest Civilian Award in India
a)Padma Bushan
b)Padma Shri
c)Padma Vibhushan
d)Bharat ratna

Click here to View Answer
Answer d)Bharat Ratna

15. Who is Known as Frontier Gandhi?
a)Rajiv Gandhi
b)Khan Abdul Ghaffar Khan
c) Bhagwan Das
d)Morarji Ranchgodji Desai

Click here to View Answer
Answer b) Khan Abdul Ghaffar Khan

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment