Quiz on Organisations and Headquarters

Quiz on Organisations and their Headquarters

1. The Headquarters of United Nations is at
a) New York
b) Geneva
c) Rome
d) Tokyo

Click to View Answer
Answer a) New York

2. The Headquarters of WTO is at
a) New York
b) Geneva
c) Vienna
d) Tokyo

Click to View Answer
Answer b) Geneva

3. The Headquarters of World Food Programme is at
a) Vienna
b) New York
c) Rome
d) Geneva

Click to View Answer
Answer c) Rome

4. The Headquarters of Universal Post Union is at
a) Geneva
b) Rome
c) Bem
d) New York

Click to View Answer
Answer c) Bem

5. The Headquarters of United Nations Industrial Development Organization is at
a) Rome
b) New York
c) Vienna
d) Geneva

Click to View Answer
Answer c) Vienna

6. The Headquarters of United Nations Environment Programme is at
a) Tokyo
b) Nairobi
c) New York
d) Geneva

Click to View Answer
Answer b) Nairobi

7. The UNESCO’s Headquarters is at
a) Geneva
b) Austria
c) Paris
d) Vienna

Click to View Answer
Answer c) Paris

8. The HQ of United Nations Development Programme is at
a) Geneva
b) New York
c) Sydney
d) Vienna

Click to View Answer
Answer b) New York

9. The HQ of World Meteorological Organization is at
a) New York
b) Rome
c) Geneva
d) Vienna

Click to View Answer
Answer c) Geneva

10. The Headquarters of United Nations Office on Drugs and Crime is at
a) New York
b) Nairobi
c) Vienna
d) Geneva

Click to View Answer
Answer c) Vienna

11. The HQ of International Telecommunication is at
a) Vienna
b) New York
c) Geneva
d) Mexico

Click to View Answer
Answer c) Geneva

12. The HQ of International Cricket Council is at
a) Mumbai
b) England
c) Sydney
d) Dubai

Click to View Answer
Answer d) Dubai

13. The Headquarters of SAARC is at
a) New Delhi
b) Islamabad
c) Kathmandu
d) Colombo

Click to View Answer
Answer c) Kathmandu

14. The Headquarters of International Council on Monuments and Sites is at
a) Munich
b) Paris
c) Monaco
d) Geneva

Click to View Answer
Answer b) Paris

15. The Headquarters of International Hockey Federation is at
a) Geneva
b) Lausanne
c) Vienna
d) Tokyo

Click to View Answer
Answer b) Lausanne, Switzerland

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment