General Knowledge Quiz – Set 119

GK QUIZ

1. Naicho is the Intelligence Agency of
a) Canada
b) China
c) Japan
d) Israel

Click to View Answer
Answer c) Japan.

2. Tshogdu is the Parliament of
a) Nepal
b) Bhutan
c) Bangladesh
d) Maldives

Click to View Answer
Answer b) Bhutan.

3. International Criminal Police Organization(Interpol) is headquartered at
a) Geneva
b) Vienna
c) Lyon
d) Montreal

Click to View Answer
Answer c) Lyon, France.

4. Which country is called Land of White Elephant?
a) Indonesia
b) Malaysia
c) Cambodia
d) Thailand

Click to View Answer
Answer d) Thailand.

5. Candelabrum is the National Emblem of
a) Italy
b) Norway
c) Israel
d) Spain

Click to View Answer
Answer c) Israel

6. Red Triangle is the symbol of
a) Truce
b) Protest
c) Distress
d) Family Planning

Click to View Answer
Answer d) Family Planning

7. Levanter is the Cold Wind in
a) Egypt
b) New Zealand
c) Spain
d) Rockies

Click to View Answer
Answer c) Spain.

8. The Straint which join South Pacific and South Atlantic Ocean is
a) Sunda
b) Dover
c) Megellan
d) Bosphorus

Click to View Answer
Answer c) Megellan.

9. Victoria Lake is the origin of
a) Amazon
b) Amur
c) Nile
d) Lena

Click to View Answer
Answer c) Nile

10. Germany and Poland are seperated by
a) Siegfried Line
b) Order Neisse Line
c) Maginot Line
d) 24th Parallel Line

Click to View Answer
Answer b) Order Neisse Line.

11. The Golden Revolution is associated with
a) Shrimp
b) Food Grains
c) Horticulture
d) Honey Production

Click to View Answer
Answer Both c and d.

12. Pancake Festival is celebrated in
a) Italy
b) Spain
c) Russia
d) UK

Click to View Answer
Answer c) Russia

13. The Wolrd Famous Twelve Apostles is in
a) USA
b) UK
c) Australia
d) Brazil

Click to View Answer
Answer c) Australia.

14. BM&F Bovespa is the Stock Exchange of
a) EU
b) China
c) Brazil
d) Spain

Click to View Answer
Answer c) Brazil

15. Tripoli is the Capital of
a) Algeria
b) Libya
c) Brunei
d) Tunisia

Click to View Answer
Answer b) Libya

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment