General Knowledge Quiz – Set 122

1. King Harshvardhana’s capital was at

a) Prayag
b) Kannauj
c) Ujjain
d) Pataliputra

Click to View Answer
Answer b) Kannauj

2. Who was the founder of Ramkrishna Mission?
a) Ramkrishan Paramhans
b) Swami Dayanand Sarswati
c) Swati Vivekanand
d) Raja Rammohan Roy

Click to View Answer
Answer c) Swati ivekanand

3. A clone is a colony of__________.
a) Cells having different shapes
b) Cells having similar shapes
c) Cells having similar genetic constitution
d) None of these

Click to View Answer
Answer c) Cells having similar genetic constitution.

4. “Ju Jitsu” is  a national game of
a) China
b) Japan
c) South Korea
d) None of these

Click to View Answer
Answer b) Japan

5. What is the full form of GDP?
a) Government Domestic Product
b) Gross Domestic Product
c) Government Domestic Purchase
d) Gross Domestic Price

Click to View Answer
Answer b) Gross Domestic Product.

6. INS Deepak is a/an
a) Italian built fleet tanker
b) American built fleet tanker
c) Japanese built fleet tanker
d) Chinese built fleet tanker

Click to View Answer
Answer a) Italian built fleet tanker

7. Guttation occurs in Plant Through
a) Stomata
b) Hydathodes
c) Both a and b
d) None of these

Click to View Answer
Answer c) Both a and b

8. The neighboring country of India which has the smallest area is________.
a) Sri Lanka
b) Bangladesh
c) Bhutan
d) Nepal

Click to View Answer
Answer c) Bhutan

9. Guwahati is situated on the banks of river
a) Teesta
b) Brahmaputra
c) Hooghly
d) Sone

Click to View Answer
Answer b) Brahmaputra

10. Virgin forest are located in

a) Assam
b) Gujarat
c) Kerela
d) Mizoram

Click to View Answer
Answer b) Gujarat

About the author

A Moorthy

Leave a Comment