GK Quiz on Corona Virus

GK Quiz on Corona Virus

corona quiz

corona quiz


1. Thailand announced that it has proceeded to test it’s novel coronavirus vaccine on which animal/bird?
a) Monkeys
b) Lizards
c) Hens
d) Kites

Click here to View Answer
Answer a) Monkeys. After seeing positive results on mice now Thailand announced that it has proceeded to test its novel coronavirus vaccine on monkeys.

2. In a study, which cells are found in COVID-19 patients ‘bode well’ for long term immunity?
a) P-cell
b) D-Cell
c) T-Cell
d) Endothelial Cells

Click here to View Answer
Answer c) T-Cell. T cells are known as immune warriors help us fight some viruses, but their importance for battling SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19, has been unclear.

3. Hydroxychloroquine and chloroquine are which type of drugs?
a) Anti-Viral
b) Anti-Malarial
c) Anti-Bacterial
d) Anti-Fungal

Click here to View Answer
Answer b) Anti-Malarial. Hydroxychloroquine and chloroquine are anti-malarial drugs that have been tested in other outbreaks and for COVID-19 also.

4. What is Coronavirus?
a) It is a large family of viruses
b) It belongs to the family of Nidovirus
c) It is originated from fishes
d) It is originated from insects

Click here to View Answer
Answer c) Both A and B are correct. Coronaviruses are a large family of viruses and belong to the Nidovirus family or Nidovirales order, which includes Coronaviridae, Arteriviridae, and Roniviridae families.

5. What is the name of a therapy in which blood is infused from the recovered patients of COVID-19 to other critical COVID-19 patients?
a) Convalescent Plasma
b) Plasma Therapy
c) Both A and B
d) Neither A nor B

Click here to View Answer
Answer c) Both A and B. In Convalescent Plasma or Plasma Therapy the blood of the recovered person as it is rich in antibodies is used to treat other sick people.

6. For which outbreaks, Convalescent Plasma Therapy is also used?
a) Ebola Virus
b) SARS
c) MERS
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above. Convalescent Plasma Therapy was used for the Ebola virus and other coronavirus diseases like SARS and MERS.

7. What is the name given to the 2019 novel coronavirus?
a) Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2 (SARS-CoV-2)
b) Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-12 (SARS-CoV-22)
c) Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-22 (SARS-CoV-22)
d) Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-19 (SARS-CoV-19)

Click here to View Answer
Answer a) Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2 (SARS-CoV-2). SARS-CoV-2 is a new strain of coronavirus that has not been previously identified in humans.

8. What is the incubation period for COVID-19 (i.e. the time between exposure to the virus and onset of symptoms)?
a) 2 to 5 days
b) 2 to 14 days
c) 2 to 4 days
d) 2 to 20 days

Click here to View Answer
Answer b) 2 to 14 days.

9. Which of the following statements are TRUE?
a) Older adults and people of any age with underlying health conditions, such as diabetes, lung disease, or heart disease, are at greater risk of severe illness from COVID-19.
b) Disease in children appears to be relatively rare and mild
c) At present, there is no evidence of transmission of COVID-19 from mother to baby occurring during pregnancy.
d) All are TRUE

Click here to View Answer
Answer d) All are TRUE.

10. Which of the following diseases are related to coronavirus?
a) MERS
b) SARS
c) Both a and b
d) Neither a nor b

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b. Coronavirus may cause illness from the common cold to more other serious diseases like Middle East Respiratory Syndrome (MERS-CoV) and Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS-CoV).

Leave a Comment