GK Quiz on Bhagat Singh with Answers

GK Quiz on Bhagat Singh

GK Quiz on Bhagat Singh – Bhagat Singh is always regarded as the hero of the Indian independence movement. He was born in Punjab and died at the age of 23. He is still celebrated as a Hero all over India. His name will be remembered forever in Indian History. Check out our GK Quiz on Bhagat Singh and keep yourself updated about our Brave Son of India.


GK Quiz on Bhagat Singh

GK Quiz on Bhagat Singh


1. By which name Bhagat Singh is often reffered to?
a) Veer Bhagat Singh
b) Azad Bhagat Singh
c) Saheed Bhagat Singh
d) Lokmanya Bhagat Singh

Click here to View the Answer
Answer c) Saheed Bhagat Singh

2. What is the birth place of Bhagat Singh?
a) Jaranwala Tehsil, Punjab
b) Lahore, Punjab
c) Amritsar, Punjab
d) Jalandhar, Punjab

Click here to View the Answer
Answer a) Jaranwala Tehsil, Punjab

3. Which college did Bhagat Singh attended in 1923?
a) Khalsa College, Lahore
b) National College, Lahore
c) DAV College, Lahore
d) Imperial College, Lahore

Click here to View the Answer
Answer b) National College, Lahore

4. Bhagat Singh’s father Kishan Singh and uncles Ajit Singh and Swaran Singh were members of which party?
a) Naujawan Bharat Sabha
b) Hindustan Socialist Republican Association
c) Ghadar Party
d) Kirti Kisan Party

Click here to View the Answer
Answer c) Ghadar Party

5. What is the name of Bhagat Singh’s Mother?
a) Lakhsmi Devi
b) Bhuvaneswari Devi
c) Lilavati
d) Vidyavati

Click here to View the Answer
Answer d) Vidyavati

6. In his prison cell, Bhagat Singh wrote a pamphlet in response to him being accused of vanity by not accepting God in the face of death. What is the title of that pamphlet?
a) Why I am an Atheist
b) Why India wants freedom
c) India’s Struggle
d) Jai Hind Jai Bharti

Click here to View the Answer
Answer a) Why I am an Atheist

7. In a case of mistaken identity Bhagat Singh Singh killed John P. Saunders, an Assistant Superintendent of Police instead of _____________.
a) J. Coldstream
b) G. C. Hilton
c) James A. Scott
d) Horace Williamson

Click here to View the Answer
Answer c) James A. Scott

8. From May to September 1928, Bhagat Singh published a series of articles on anarchism in which Punjabi periodical?
a) Punjab Kesari
b) Kirti
c) Samanvay
d) Punjabi Darpan

Click here to View the Answer
Answer b) Kirti

9. Bhagat Singh always carried a photo of his mentor in his pocket. Who is his mentor?
a) Chandrashekhar Azad
b) Kartar Singh Sarabha
c) Lala Lajpat Rai
d) Mahatma Gandhi

Click here to View the Answer
Answer b) Kartar Singh Sarabha

10. When did an 18-foot tall bronze statue of Bhagat Singh was installed in the Parliament of India?
a) 23 January 2008
b) 15 August 2008
c) 27 September 2008
d) 26 January 2009

Click here to View the Answer
Answer b) 15 August 2008

11. When was Bhagat Singh born?
a) 22 September 1907
b) 28 September 1907
c) 28 October 1907
d) 28 December 1907

Click here to View the Answer
Answer b) 28 September 1907

12. In which year a postal stamp was issued in India commemorating the birth anniversary of Bhagat Singh?
a) 1950
b) 1965
c) 1967
d) 1979

Click here to View the Answer
Answer c) 1967

13. Bhagat Singh was sentenced to death in which case?
a) Kakori Case
b) Chauri Chaura Case
c) Assembly bomb case
d) Lahore conspiracy case

Click here to View the Answer
Answer d) Lahore conspiracy case

14. When was Bhagat Singh hanged?
a) 23 March 1931
b) 24 March 1931
c) 23 January 1932
d) 2 May 1931

Click here to View the Answer
Answer a) 23 March 1931

15. Which was the first Bollywood film that have been made capturing the life and times of Bhagat Singh?
a) Shaheed-e-Azad Bhagat Singh
b) Shaheed Bhagat Singh
c) Shaheed
d) The Legend of Bhagat Singh

Click here to View the Answer
Answer a) Shaheed-e-Azad Bhagat Singh

16. How old was Bhagat Singh when he was executed?
a) 27
b) 19
c) 55
d) 23

Click here to View the Answer
Answer d) 23

17. Who was the police officer who attempted to pursue Singh and Rajguru as they fled?
a) Raj Chatta
b) Ajay John
c) Bhatao Larid
d) Chanan Singh

Click here to View the Answer
Answer d) Chanan Singh

18. Who joined Bhagat Singh in a hunger strike in prison?
a) Jay Lahore
b) Jatin Das
c) Raj King
d) Raja Singh

Click here to View the Answer
Answer b) Jatin Das

19. Bhagat Singh is regarded as a ________?
a) Elite
b) Fascist
c) Socialist
d) Communist

Click here to View the Answer
Answer c) Socialist

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment