General Knowledge Quiz on Indian Dams and Rivers

Take this amazing quiz on Indian Dams and Rivers

1. The Tunga Bhadra Dam is located at
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Tamil Nadu
d) Karnataka

Click to View Answer
Answer d) Karnataka

2. The Mettur Dam associated with which river?
a) Narmada
b) Vaigai
c) Kaveri
d) Tapi

Click to View Answer
Answer c) Kaveri

3. The Ukai Dam is associated with which river?
a) Mahandai
b) Narmada
c) Tapi
d) Chenab

Click to View Answer
Answer c) Tapi

4. The Indira Sagar Dam is in
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Karnataka

Click to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

5. The Baglihar Dam is associated with river
a) Jhelum
b) Chenab
c) Ravi
d) Beas

Click to View Answer
Answer b) Chenab

6. The Sardar Sarovar Dam of Narmadha River is in which state?
a) Madhya Pradesh
b) Maharashtra
c) Gujarat
d) Rajasthan

Click to View Answer
Answer c) Gujarat

7. The Bhakra Nangal Dam is associated with which river?
a) Jhelum
b) Sutlej
c) Kosi
d) Narmada

Click to View Answer
Answer b) Sutlej

8. The Lakhwar Dam is associated with which river?
a) Ganga
b) Yamuna
c) Kosi
d) Tapi

Click to View Answer
Answer b) Yamuna

9. The Tehri Dam is associated with which river?
a) Yamuna
b) Bhagirathi
c) Arun
d) Sutlej

Click to View Answer
Answer b) Bhagirathi

10. The Idukki Arch Dam of Periyar River is in
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Kerala

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment