General Knowledge Quiz – Set Seven

GK Quiz

1. Ozone is a gas comprising ______ atoms of Oxygen.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Click to View Answer
Answer c) 3

2. El Nino is associated with which of the following?
a) Ecology
b) Meteorology
c) Selenology
d) Cosmology

Click to View Answer
Answer b) Meteorology

3. Which city in India is called India’s Silicon Valley?
a) Hyderabad
b) Bengaluru
c) Chennai
d) Kolkata

Click to View Answer
Answer b) Bengaluru

4. Who is the author of the book “Across Borders Fifty Years of India’s Foreign Policy”?
a) LK Advani
b) Pranab Mukherjee
c) JN Dixit
d) Kushwant Singh

Click to View Answer
Answer c) JN Dixit

5. In which of the following state, the Bagdogra Airport is located?
a) Karnataka
b) Chattisgarh
c) West Bengal
d) Asom

Click to View Answer
Answer c) West Bengal

6. The Gulf Co-operation Council was established in
a) 1975
b) 1981
c) 1987
d) 1993

Click to View Answer
Answer b) 1981

7. Under the _______ amendment of the constitution, the word SECULAR was inserted into the Preamble?
a) 40th
b) 42nd
c) 44th
d) 46th

Click to View Answer
Answer b) 42nd Amendment

8. The First Gene Bank of India is located at
a) Mumbai
b) Chennai
c) Bengaluru
d) New Delhi

Click to View Answer
Answer d) New Delhi

9. The National Aeronautical Laboratory is located at
a) New Delhi
b) Hyderabad
c) Bengaluru
d) Kolkata

Click to View Answer
Answer c) Bengaluru

10. Who is the Author of the book “Sweet and Sour”?
a) Kiran Bedi
b) Usha Narayanan
c) Amartya Sen
d) Kushwant Singh

Click to View Answer
Answer b) Usha Narayanan

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment