GK Quiz – 355 (Mixed GK Topics)

1.The International Biodiesel Day ia observed on which date?
a) August 11
b) August 10
c) August 12
d) August 13

Click here to View Answer
Answer b) August 10

2.The world’s number two economy is-
a) USA
b) Japan
c) China
d) Germany

Click here to View Answer
Answer c) China

3.Who was the 1st recipient of Outstanding Parliamentarian Award?
a) Shri Chandrashekhar
b) Jaswant Singh
c) Mani Shankar Aiyar
d) Somnath Chatterjee

Click here to View Answer
Answer a) Shri Chandrashekhar

4.Cellular jail is located in-
a) lucknow
b) Chennai
c) Port Blair
d) Pune

Click here to View Answer
Answer c) Port Blair

5. The strait connecting Arabian sea and the Bay of Bengal is-
a) Silk Strait
b) Indo strait
c) Palk strait
d) Long strait

Click here to View Answer
Answer c) Palk strait

6.Riyal is the currency of which country?
a) Taiwan
b) Saudi Arabia
c) Oman
d) Egypt

Click here to View Answer
Answer b) Saudi Arabia

7.The Machia Biological Park is located in which state?
a) Rajasthan
b) Haryana
c) Aasam
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Rajasthan,jodhpur

8.The longest sea bridge of the world is located in-
a) China
b) Tibet
c) Myanmar
d) Germany

Click here to View Answer
Answer a) China

9.Which below mentioned state does not share border with pakistan?
a) Rajasthan
b) Punjab
c) J&K
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer d) Haryana

10.First Indian captain to win more than 21 test matches as a captain-
a) MD.Azharuddin
b) Sourav Ganguly
c) Sunil Gavaskar
d) Mahendra Singh Dhoni

Click here to View Answer
Answer d) Mahendra Singh Dhoni

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment